ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Εσθονία στο ΝΑΤΟ: «Περιμένουμε έκπληξη από Ρωσία-Τούρκοι θα προστατεύσουν τα σύνορά μας»

Μετά την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη Φινλανδία και τη Σουηδία

Εσθονία στο ΝΑΤΟ: «Περιμένουμε έκπληξη από Ρωσία-Τούρκοι θα προστατεύσουν τα σύνορά μας»

Η 32η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, με οικοδεσπότη την Ισπανία, ολοκληρώθηκε με μια σύνοδο για την τρομοκρατία και τη Βόρεια Αφρική. H οικοδέσποινα Ισπανία μάλιστα ζήτησε περαιτέρω νατοϊκή βοήθεια και για το Σαχέλ. 

Αλλά το σημαντικό προήλθε από την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, η οποία μιλώντας στον Τύπο στη σύνοδο κορυφής, είπε ότι «περιμένουν μια έκπληξη» από τη Ρωσία μετά την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη Φινλανδία και τη Σουηδία.

Αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ παρευρέθηκαν στη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της τελευταίας ημέρας της συνόδου κορυφής.

Στην ομιλία του κατά την έναρξη της συνόδου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Βόρεια Αφρική και οι περιοχές του Σαχέλ αντιμετωπίζουν αλληλένδετες προκλήσεις ασφάλειας, δημογραφικές, οικονομικές και πολιτικές.

Τονίζοντας ότι αυτές οι προκλήσεις επιδεινώνονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την επισιτιστική κρίση μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Στόλτενμπεργκ είπε: “Είναι προς το συμφέρον μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας στο νότο για την καταπολέμηση κοινών προκλήσεων. Σήμερα θα συζητήσουμε πώς Το ΝΑΤΟ μπορεί να αντιμετωπίσει την αστάθεια και να αυξήσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας” είπε.

Στη στρατηγική ιδέα που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης, το ΝΑΤΟ όρισε την τρομοκρατία ως «την πιο άμεση ασύμμετρη απειλή για τη διεθνή ασφάλεια, την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών».

Από την άλλη, όπως προαναφέραμε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, είπε ότι «περιμένουν μια έκπληξη» από τη Ρωσία. Η Κάλλας πρότεινε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει υβριδικές ή κυβερνοεπιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιολογώντας τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας είπε: «Θα δημιουργήσουμε δυνάμεις σε μέγεθος τμήματος. Η έδρα της θα είναι στην Εσθονία. «Αυτή η δύναμη θα αποτελείται από τις δικές μας αμυντικές δυνάμεις, στρατιώτες από συμμαχικές χώρες στην Εσθονία και ίσως στρατιώτες από την Τουρκία ή την Αγγλία ή άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Αυτές θα είναι μονάδες που θα έρθουν αμέσως για να προστατεύσουν τα σύνορά μας, το ΝΑΤΟ σύνορα, αν χρειαστεί, από την πρώτη στιγμή». .», είπε.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.