ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ματαιώνεται η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και στο Μέτσοβο

Ματαιώνεται η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και στο Μέτσοβο

Μετά την Ημαθία, την Πιερία και την Πέλλα, η δημοτική αρχή του Μετσόβου, οδηγείται στην απόφαση ματαίωσης των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, με αιτιολογία τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή, τα οποία απαριθμούνται σε πάνω από 60, όπως λένε.

«Αύριο θα έχουμε ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο θα αποφασίσουμε τη ματαίωση των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα και με βάση το πως θα εξελιχθεί η πανδημία στη περιοχή μας θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες και για τις εκδηλώσεις που αφορούν την επέτειο απελευθέρωσης» τόνισε o δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας.

Να σημειωθεί, ότι το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο διατηρείται εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή και οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς στη χαλάρωση ακόμη και των βασικών μέτρων προστασίας.

«Για τον λόγο αυτό, έχουμε εκδώσει μια σχετική ανακοίνωση μέσα στην περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να «ταρακουνήσουμε» τον κόσμο και να συμμορφωθεί. Από την ημέρα της ανακοίνωσης και έπειτα τα πράγματα έχουν αλλάξει, υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, όμως η διασπορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ομαλοποιηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Τζαφέας.

Παρά την άσχημη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει πάντως, το Μέτσοβο είναι έτοιμο να υποδεχτεί εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες καθώς αποτελεί διάσημο ορεινό προορισμό.

«Αυτή τη στιγμή και με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, η πληρότητα σε κρατήσεις στα καταλύματα ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων αγγίζει το 100%. Το ίδιο ισχύει και για το Μέτσοβο που αποτελεί διάσημο ορεινό προορισμό για τουρίστες και επισκέπτες» τονίζει χαρακτηριστικά o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ιωαννίνων, Στάθης Σιούτης.

Ο τελευταίος πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει εάν τις επόμενες ημέρες λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου θα υπάρξουν ακυρώσεις, ωστόσο μέχρι τώρα «τα πράγματα κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα, σ’ ότι αφορά τις κρατήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, όπως τονίζει ο κ. Σιούτης «όλοι οι συνάδελφοι τηρούν μέχρι κεραίας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο οι κοινωνικές εκδηλώσεις χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Άπαντες οφείλουν να προσέξουν και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Ελπίζουμε δε, ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε αισθητή μείωση των κρουσμάτων στην περιοχή του Μετσόβου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.