Τέλος το «Μακεδονία ξακουστή»; Κυρώσεις σε όποιον φωνάζει «αλυτρωτικά» συνθήματα

Τέλος το «Μακεδονία ξακουστή»; Κυρώσεις σε όποιον φωνάζει «αλυτρωτικά» συνθήματα

Την ώρα που οι Σκοπιανοί καταπατούν καθημερινά τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας με αλυτρωτικούς και ανιστόρητους χάρτες που δείχνουν τα σύνορά τους μέχρι τη Λάρισα, στην Ελλάδα υπάρχει έντονη φημολογία για κατάργηση συνθημάτων και εμβατηρίων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» στις 20 Ιανουαρίου 2019 υπήρξε οξύτατη αντίδραση εκ μέρους της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξ αφορμής του γεγονότος ότι η μπάντα του Λιμενικού που συνόδευε το άγημα Ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, παιάνισε το γνωστό εθνικό εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα πραγματοποιούνταν στην πλατεία Συντάγματος το μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Γαι το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζητώντας να ενημερωθεί από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας αν αληθεύει ότι θα απαγορευτούν τα άσματα, όπως το «Μακεδονία Ξακουστή», από κάθε επίσημη εκδήλωση.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου:

Η κυβέρνηση απαγόρευσε το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή»;

«Αληθεύει ότι στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών άσματα όπως το «Μακεδονία Ξακουστή» θα απαγορευτούν από κάθε επίσημη εκδήλωση;». Τα παραπάνω ζητά να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει στην ερώτησή του ότι «σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” (07.03.2019), στις 20 Ιανουαρίου 2019 υπήρξε οξύτατη αντίδραση εκ μέρους της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξ αφορμής του γεγονότος ότι η μπάντα του Λιμενικού που συνόδευε το άγημα Ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, παιάνισε το γνωστό εθνικό εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα πραγματοποιείτο στην πλατεία Συντάγματος το μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ως εκ τούτου, το πλήθος επέδειξε εύλογο ενθουσιασμό στο άκουσμα του εμβατηρίου, το οποίο άλλωστε παιανίζεται μονίμως στην μηνιαία εμφάνιση της συγκεκριμένης μπάντας του Λιμενικού στο συγκεκριμένο σημείο. Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα, η αρμόδια υπουργός επιτίμησε σε υψηλούς τόνους ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού για την επιλογή της μπάντας, προφανώς θεωρώντας το συγκεκριμένο εμβατήριο ως μη αρμόζον με την κυβερνητική πολιτική.

Αν ισχύουν τα παραπάνω, γεννώνται εύλογα ερωτήματα για τη στάση του υπουργείου, και κυρίως αν αυτή εντάσσεται σε μια συνολικότερη πολιτική, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και έχουν ως συνέπεια ακόμη και την απαγόρευση εμβατηρίων όπως το “Μακεδονία Ξακουστή”, σύμφωνα και με τις επιθυμίες της κυβέρνησης των Σκοπίων».

Καταλήγοντας ο κ. Χαρακόπουλος ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:

1. Αληθεύει ότι επιτιμήθηκε ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επειδή η μπάντα του Λιμενικού έπαιξε το εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”, στην πλατεία Συντάγματος, συνοδεύοντας το άγημα των ευζώνων, στις 20 Ιανουαρίου 2019;

2. Αληθεύει ότι έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας να μην παίζουν πλέον το άσμα “Μακεδονία Ξακουστή”;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3. Αληθεύει ότι στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών άσματα όπως το “Μακεδονία Ξακουστή” θα απαγορευτούν από κάθε επίσημη εκδήλωση;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.