ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αδιανόητο: Ο Α.Τσίπρας μετονόμασε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε αεροδρόμιο «Μίκρας»! (βίντεο, φωτό)

Αδιανόητο: Ο Α.Τσίπρας μετονόμασε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε αεροδρόμιο «Μίκρας»! (βίντεο, φωτό)

Σε μια κίνηση η οποία δείχνει πως δεν είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, ο Α.Τσίπρας μετονόμασε αυθαίρετα το αεροδρόμιο “Μακεδονία” σε αεροδρόμιο της “Μίκρας”.

Η ενέργεια αυτή του Α.Τσίπρα καταδεικνύει για άλλη μια φορά πως έρχεται σε μετωπική αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και φυσικά θα “τιμωρηθεί” γι αυτό στις ερχόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού δεν έγινε εν τη ρύμη του λόγου. Περιλαμβάνεται στο γραπτό κείμενο της ομιλίας του που διανεμήθηκε και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αλλά, για να μην μιλάμε μονάχα για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της “Βόρειας Μακεδονίας” και σε ό,τι αφορά όμως και τη βοήθεια, την τεχνική, μέσα από το ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί προστατεύει και από έκνομες ενέργειες την αεροναυτιλία, αλλά και από ατυχήματα σε ό,τι αφορά την ασφαλή επικοινωνία των πολιτών μας, την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών».

Είναι ενδεικτικό ότι κάνει λόγο για αεροδρόμιο της Μίκρας αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με τη βοήθεια που θα παράσχουν και την εκπαίδευση στελεχών της γείτονας.

Αμέσως ξέσπασε σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση που ακολουθεί:

https://twitter.com/NikKo_ial/status/1113061115615862784


Οι δυο πρωθυπουργοί από το πρωί δεν σταμάτησαν να χαμογελούν, να αγκαλιάζονται και να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις.

O Αλέξης Τσίπρα είπε:

«Δεν ισχύει αυτό που λένε ορισμένοι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί προβλήματα, αντίθετα επιλύει προβλήματα που δημιουργήθηκαν τριάντα χρόνια».

Καταλόγισε, μάλιστα, υποκρισία σε όσους εκφράζουν αυτόν τον ισχυρισμό και σημείωσε ότι οι καλοπροαίρετοι θα πειστούν με την πάροδο του χρόνου, όχι όμως οι κακοπροαίρετοι και οι υποκριτές.

Γυρνώντας προς τον Ζάεφ είπε με έμφαση:

«Υπάρχουν και κάποιοι που δεν θα πειστούν ποτέ από επιχειρήματα. Έχουμε κάποιους στην Ελλάδα και στην ελληνική Μακεδονία που λένε ότι δεν θα στηρίξουν την συμφωνία αυτή, το παίζουν πολέμιοι της συμφωνίας αλλά είχαν δουλειές εδώ. Οι καλοπροαίρετοι θα πειστούν με την πάροδο του χρόνου, όχι όμως οι κακοπροαίρετοι και οι υποκριτές».

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ζάεφ φιλοδοξούν να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, ενώ προσέθεσε πως δεν αλλάζει κάτι που είναι προς όφελος των λαών.

Οι αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και τα Σκόπια χρησιμοποίησαν τα ίδια επιχειρήματα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά σημείωσε πως ο ίδιος βρίσκεται σήμερα στα Σκόπια εκπροσωπώντας όλους τους Έλληνες και αυτούς που διαφωνούν και αυτούς που συμφωνούν.

Παρατήρησε πως η διαφωνία είναι δικαίωμα στις δημοκρατίες, όμως υπάρχουν και οι διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον μια Διεθνής Συμφωνία η οποία θα εφαρμοστεί.

Είναι πολύ σημαντικό, δεν έχουμε απόδειξη σε καμία από τις δύο χώρες ότι κάποιος θα καταργήσει τη Συμφωνία, η οποια οδεύει προς πλήρη υλοποίηση και θα φέρει μόνο οφέλη και για τις δύο πλευρές, είπε ο Ζόραν Ζάεφ ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης στα Σκόπια όσο και στην Ελλάδα.

«Εάν η αντιπολίτευση κερδίσει θα απορρίψει το ΝΑΤΟ, θα οπισθδοδρομήσει, θα πάψει να διαπραγματεύεται την ένταξη στην ΕΕ; Οχι», είπε. Ο κ. Ζάεφ.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&=&v=d6OnEmFqNCg&app=desktop

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.