ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια νομιμοποίησε την εκχώρηση της Μακεδονίας και τις παράλογες απαιτήσεις των Σκοπιανών

Η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια νομιμοποίησε την εκχώρηση της Μακεδονίας και τις παράλογες απαιτήσεις των Σκοπιανών

Η αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με το όνομα «αεροδρόμιο της Μίκρας» κι όχι «αεροδρόμιο Μακεδονία», ειδικά, μάλιστα, μετά την αποκάλυψη ότι οι Σκοπιανοί ήθελαν την αλλαγή ονόματος από το 2008, ήταν αυτή που κατέδειξε εν τέλει και τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψης Τσίπρα στα Σκόπια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στα Σκόπια για να νομιμοποιήσει το νέο τους όνομα, το «Βόρεια Μακεδονία» γιατί σε περίπτωση που έχει ξεχαστεί ήταν η πρώτη επίσκεψη Έλληνα ηγέτη στην χώρα αυτή.

Επισήμως επομένως τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση αφού ο επικεφαλής της την επισκέφτηκε χρησιμοποιώτας τα νέα δεδομένα.

Το ότι ο σκοπός ήταν αυτός φαίνεται και από την προχειρότητα με την οποιία σχεδιάστηκε η όλη αποστολή.

Θυμίσουμε ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Dnevnik με ημερομηνία 25/7/2008, αναφέρει ότι τα Σκόπια είχαν ζητήσει, στο πλαίσιο των τότε διαπραγματεύσεων, τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε «Μίκρα».

Το πρωτοσέλιδο χρονολογείται λίγο μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι, όπου η ελληνική κυβέρνηση είχε εμποδίσει την ένταξη της ΠΓΔΜ.

Η κυβέρνηση, μέσω τρίτων, ξεκαθάρισε πως η αναφορά του Πρωθυπουργού αφορούσε την περιοχή με το ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο βρίσκεται στο Τρίλοφο της Μίκρας, περιοχή που βρίσκεται εκτός του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Εδώ ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν σκέφτεται πιο απλά πράγματα και σκέφτηκε το ραντάρ της Μίκρας; Πλάκα κάνουμε;

Ενδεικτική και η δήλωσή του ότι το πρόβλημα με τα εμπορικά σήματα υπάρχει εδώ και 25 χρόνια. Δηλαδή έδωσε δίκιο στους Σκοπιανούς και εξήγγειλε μάλιστα ότι θα συγκροτηθεί κοινή Επιτροπή με συντονίστρια την υφυπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, με σκοπό να μελετήσει τα προβλήματα με τα εμπορικά σήματα!

Δηλαδή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Θα ρωτάμε πλέον για όλα τους Σκοπιανούς.

Συμμετέχοντες αναφέρουν μία απίστευτη προχειρότητα, ειδικά σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική αποστολή.

Πέραν των επιχειρηματιών της Βορείου Ελλάδος που αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή στην αποστολή νομιμοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιχειρηματίες από αυτούς που υποτίθεται δέχτηκαν να συμμετέχουν το ακύρωσαν την τελευταία στιγμή, στέλνοντας ως αντικαταστάτη τους κάποιο στέλεχος της εταιρείας τους.

Ακόμη και αυτή την στιγμή δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την ακριβή λίστα των επιχειρηματιών που τελικά συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στα Σκόπια.

Έχουν διαρρεύσει κάποια ονόματα, αλλά ουδείς είναι σε θέση να τα επιβεβαιώσει ή όχι, παρά μόνο όσοι τους είδαν με τα μάτια τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σχεδιασμός είχε γίνει πρόχειρα και επικοινωνιακά. Κάποιοι δεν έλαβαν ποτέ προσκλήσεις, άλλοι δεν έλαβαν ποτέ πρόγραμμα και οι τρίτοι δεν μπορούσαν να επικοινωνούν στοιχειωδώς με την αποστολή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε και αυτός στη γειτονική χώρα, λίγες μόνο ώρες μετά τον Αλέξη Τσίπρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα διεθνή Μίντια, πάντως, είναι πολύ χαρούμενα και επαινετικά για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια για τον ε ξής απλούστατο λόγο: Βρέθηκε ένας Έλληνας ηγέτης ο οποίος αδιαφόρησε για τα συμφέροντα του Ελληνισμού και φρόντισε απροκάλυπτα να ικανοποιήσει τις δικές τους επιδιώξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.