Ανίερα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση του Σταυρού από την σημαία

Ανίερα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση του Σταυρού από την σημαία

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την συζητήση που ξεκίνησε το 2000 από τον τότε βουλευτή και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ περί κατάργησης του Σταυρού από την σημαία.

Το 2000 σε μια δήλωσή του στο δελτίο του ΑLPHA ο Νικόλαος Σηφουνάκης Υπουργός Αιγαίου είχε ζητήσει την κατάργηση του Σταυρού από την σημαία «διότι μια πολυπολτισμική κοινωνία όπως η ελληνική,δεν μπορεί να έχει στο κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες»

Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ομοιογενούς κοινωνικής αντίληψης απέναντι στην Σημαία, επιχειρεί να την αποχριστιανοποίηση του κράτους και του ολοκληρωτικού διαχωρισμού του από την Ορθοδοξία χάρις στην οποία διατηρήθηκε ο Ελληνισμός στα σκοτεινά χρόνιαν της Τουρκοκρατίας.

Στο «ουδετερόθρησκο» κράτος που προτείνεται να δημιουργηθεί θα εξαλειφθούν πλήρως τα θρησκευτικά σύμβολα. Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαφανίσει και τις εικόνες από όλους τους δημόσιους χώρους.

Στην πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αναφορά σε ζήτημα αλλαγής σημαίας, αν και επισημαίνεται ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη.

Επικρατούσα θρησκεία παραμένει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά στην ερμηνευτική δήλωση προστίθεται ότι ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας.

Υπάρχει αναφορά επίσης στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές.

Η διατύπωση της θρησκευτικής ουδετερότητας αφήνει ανοιχτό το έδαφος επίσης για ενδεχόμενη κατάργηση του Σταυρού και των εικονισμάτων από σχολεία, δικαστήρια κλπ. ως θρησκευτικών συμβόλων, αν και δεν έχει διευκρινιστεί τι θα ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι όμως σαφέστατη η πρόθεση.

Το ίδιο ακριβώς υποστηρίζει και η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» ενώ διαψεύδεται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο κατάργησης του σταυρού στη σημαία αλλά και της κατάργησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, παρά την πρόθεση διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, με τη πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος αλλά στην Ελλάδα όλα ξεκινούν από μία… διάψευση που στην συνέχεια γίνεται επιβεβαίωση.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά υποστηρίζει την αθεϊα και ενοχλείται ιδιαίτερα από την Πίστη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού καθώς αποτελεί εμπόδιο, πρώτον στην ιδεοληψία του και δεύτερον στο να αποκομίζει ψήφους.

Όσο περισσότεροι άθρησκοι-άθεοι-αγνωστικιστές τόσο πιο πιθανό να εκπέσουν στην σφαίρα επιρροής του υποτιθέμενου «προοδευτικού» χώρου και άρα να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ή κάτι παρόμοιο.

Οι σχεδιασμοί κατά της Ορθοδοξίας κατά την δήλωση του Ν.Σηφουνάκη το 2000 είναι σαφές ότι ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν και έχουν σχεδιαστεί από ξένα κέντρα εξουσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.