Τουρκικός δάκτυλος: Η ισλαμική κυβέρνηση της Λιβύης που έχει αναγνωρίσει η Αθήνα μπλοκάρει τις έρευνες για τα πετρέλαια

Τουρκικός δάκτυλος: Η ισλαμική κυβέρνηση της Λιβύης που έχει αναγνωρίσει η Αθήνα μπλοκάρει τις έρευνες για τα πετρέλαια

Ανησυχία προκαλεί το ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης προχώρησε στην αποστολή ρηματικής διακοίνωσης στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, διαμαρτυρόμενο για τις δραστηριότητες εντοπισμού κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης(!)

Η ενέργεια της “νόμιμης” κυβέρνησης των τζιχαντιστών της Λιβύης, την οποία αναγνωρίζει και η Ελλάδα, έχει έντονο το “άρωμα” τουρκικής επιρροής η οποία είναι το μόνο στήριγμα της και προσπαθεί να μετατρέψει τη Λιβύη σε αποικία της.

Στο pronews.gr είχαμε προειδοποιήσει πριν μήνες ότι κάτι τέτοιο ήταν πολύ πιθανόν να συμβεί και τώρα δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.

Αλήθεια τι περιμένουν στην Αθήνα για να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση του στρατηγού Χαφτάρ;

Το στρατηγό τον αναγνωρίζουν εκτός από τη Ρωσία σύσσωμα τα φιλοδυτικά αραβικά κράτη όπως τα ΗΑΕ, η Ιορδανία και η Αίγυπτος, η πιο στενή σύμμαχος της Ελλάδας στην περιοχή.

Η Τουρκία θέλει να ανακηρύξει από κοινού ΑΟΖ με τη Λιβύη η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψιν της μόνον τις ηπειρωτικές ακτές Τουρκίας – Λιβύης. Τα διάσπαρτα στην περιοχή ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένης και της Κρήτης, θα αγνοηθούν παντελώς. Θα αφεθεί σε αυτά μόνον αιγιαλίτιδα ζώνη εύρους 6 ν. μιλίων.

Αυτή η διακήρυξη είναι το πρώτο βήμα.

Ο στόχος είναι σαφής. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί δραματικά η ελληνική ΑΟΖ και θα υποστεί σημαντικό πλήγμα και αυτή της Αιγύπτου, μιας χώρας που αποτελεί ίσως τον πιο ορκισμένο εχθρό της Τουρκίας του Ερντογάν, που είναι σπόνσορας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας…

Μπορεί αυτή η κατάσταση να φέρνει σε σύγκρουση την κυβέρνηση της Τρίπολης με τις εταιρίες που έχουν αναλάβει τις έρευνες στην επίμαχη περιοχή για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, τη γαλλική Total και την αμερικανική ExxonMobil, όμως το κυριότερο είναι ότι επιχειρείται η εμπλοκή και της Τουρκίας στην περιοχή.

Τι νομίζουν στην Αθήνα; Ότι η Τουρκία θα βολευτεί με κάποιο ξεροκόμματο σε Κύπρο και Αιγαίο;Όσο τις δίνουν χώρο τόσο θα προσπαθεί να επεκταθεί.Αν την αφήσουν θα φτάσει μέχρι το…Ιόνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό το λόγο η Ελλάδα θα πρέπει το γρηγορότερο να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον στρατηγό Χαφτάρ όπως στηρίζει η Τουρκία τους τζιχαντιστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.