Υψώθηκε η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στη Χίο (βίντεο)

Υψώθηκε η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στη Χίο (βίντεο)

Δέος και συγκίνηση, μετά την ύψωση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας στη Χίο.

Ο δυνατός βοριάς δεν στάθηκε ικανός να ματαιώσει την έπαρση της μεγάλης σημαίας των 150 τ.μ. που τα τελευταία χρόνια είθισται να υψώνεται παραμονή κάθε εθνικής εορτής. Έτσι παρουσία πλήθους πολιτών, ιερέων αλλά και φορέων της Χίου, η μεγάλη σημαία με τη βοήθεια γερανού υψώθηκε στον νότιο λιμενοβραχίονα του κεντρικού λιμένα όπου θα παραμείνει μέχρι και το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιωτικό άγημα, Πρόσκοποι και Σπουδαστές της ΑΕΝ, απέδωσαν τιμητικούς χαιρετισμούς ενώ ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την στρατιωτική μουσική της 96 ΑΔΤΕ «Χίος», σε μία μάλιστα περίοδο που Χίος και νησιωτικό σύμπλεγμα Οινουσσών βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας και αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή.

Για το φετινό του μήνυμα ο Μητροπολίτης Μάρκος επέλεξε στίχους από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη: «Μνήμη του λαού μου σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω». Με τον στίχο αυτό, ο Μητροπολίτης τόνισε την αξία της πίστης και της πατρίδας στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.

Στη σεμνή τελετή που διοργάνωσε και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χαράλαμπος Μπουρνιάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αντώνης Ζερβάκης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, με τη σύζυγό του Μαρία και την κόρη του Ελισάβετ, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Παντελής Βρουλής, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Μεταφορών Νίκος Νύκτας, εκπρόσωποι των αρχών του νησιού, πλήθος ιερέων και πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.