«Πισώπλατο» χτύπημα από τους Φινλανδούς της… Turku: «Οι Έλληνες κάνουν εθνοκάθαρση στους αλλοδαπούς στην Λέσβο»

«Πισώπλατο» χτύπημα από τους Φινλανδούς της… Turku: «Οι Έλληνες κάνουν εθνοκάθαρση στους αλλοδαπούς στην Λέσβο»

Ένα πισώπλατο κτύπημα δέχτηκε η Ελλάδα από τον εταίρο της στην ΕΕ, την Φινλανδία καθώς στις 20 Μαρτίου το Φινλανδικό Πανεπιστήμιο Turku δημοσίευσε μια έρευνα των Καθηγητών Jussi S. Jauhiainen και Ecaterina Vorobeva σύμφωνα με την οποία στις «δομές φιλοξενίας» των αλλοδαπών στα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο “συντελείται μία εθνοκάθαρση και πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα των μεταναστών από την άσκηση της ελληνικής κυριαρχίας”!

Μάλιστα η λέξη «εθνοκάθαρση» παραπέμπει σε νόμιμη εθνική μειονότητα! Για τους Φινλανδούς οι αλλοδαποί έχουν δικαιώματα εθνικής μειονότητας!

Να μην πούμε ότι ακόμα και η λέξη Turku προκαλεί συνειρμούς με… Τούρκους.

Bέβαια αναζητώντας ετυμολογικές και γλωσσολογικές απαντήσεις βρήκαμε ότι:

Τhe origin of the name Turku, a city in Finland: tori (Finnish) torg (Swedish) turgu (ancient Russian) all meaning a market place.

The city names Torgau (Germany) and Trieste (Italy) have the same Indo-European origin. The answer is no. It’s a coincidence.

Είναι σύμπτωση αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι Φινλανδοί επέλεξαν να πάρουν το μέρος των ανεκδιήγητων θέσεων της Άγκυρας, ίσως γιατί τελικά οι βόρειοι λαοί (Γερμανοί και Σκανδιναβοί) στις απαρχές της γεννήσεώς τους ζούσαν στα Ουράλια μαζί με τους Τούρκους προγόνους του Τουράν.

Η εν λόγω έρευνα “Asylum Seekers and Migrants in Lesvos. Greece” που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα του Νοεμβρίου του 1918 αναφέρεται σε “συστηματική καταπίεση, άρνηση της ανθρώπινης υπόστασης των μεταναστών και σε εθνοκάθαρση” στο νησί της Λέσβου.

Στηρίζεται κατεξοχήν σε μαρτυρίες κάποιων ΜΚΟ που όλοι γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστες είναι ενώ μέχρι πρότεινος δεν είχαν ποτέ καταγραφεί.

Θα πούμε μόνο πως ο λόγος ύπαρξής τους είναι η ίδια η παράνομη μετανάστευση, αυτό είναι το αντικείμενό τους δηλαδή. Γιαυτό συστάθηκαν, είναι ο λόγο ιδρύσεώς τους.

Η γαλλική LE Monde και η Δανική Politiken πρόσφατα έγραψαν για τα επεισόδια στον Έβρο “οι ελληνικές αρχές τους χτυπάνε (τους μετανάστες) τους σπρώχνουν μπρος και πίσω στα σύνορα, τους κλέβουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, τους φυλακίζουν μέσα σε πολεμικά πλοία και τους χτυπάνε με σφαίρες και δακρυγόνα προσπαθώντας να κρατήσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες έξω από τα ελληνικά σύνορα” υιοθετώντας και αυτές τις θέσεις των Τούρκων.

Η εξωφρενική αυτή έρευνα του Φινλανδικού Πανεπιστημίου όπως αναφέρει το ereportaz.gr προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα Πρέσβη κ. Γεώργιου Αϋφαντή στο Ελσίνκι ο οποίος απάντησε δημόσια σε αυτή επισημαίνοντας τις ευθύνες της Ύπατης αρμοστείας και των ΜΚΟ και για τις ανακρίβειες και για την διαχείριση των καταυλισμών αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ανεπάρκειά τους, τονίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο να υπάρξει με τέτοιου είδους δημοσίευματα ενδεχόμενο συρρίκνωσης – αν όχι αναστολής – της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με απώτερο σκοπό να αναλάβει την διαχείρισή τους κάποια διεθνική Αρχή στο όνομα της προστασίας των αιτούντων άσυλο οι οποίοι μάλιστα κατά το πλείστον δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις να κριθούν ως πρόσφυγες.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών που ως τώρα έδειχνε να αντιμετωπίζει με απάθεια τέτοιου είδους προκλήσεις και δημοσιεύματα δεν αντέδρασε στην παρέμβαση του Έλληνα Πρέσβη αλλά το θέμα είναι ότι δεν την υποστήριξε κιόλας!

Δηλαδή σιώπησε και άφησε τον Πρέσβη να βγάλει τα «κάστανα από την φουφού»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως το ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από το… Turku αποδεικνύει πως τελικά όντως «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και στις «συμπτώσεις» θα προσθέταμε εμείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.