ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεσσαλονίκη: Η πόλη δεν ξέχασε την μαρτυρική γενοκτονία των Ποντίων

Θεσσαλονίκη: Η πόλη δεν ξέχασε την μαρτυρική γενοκτονία των Ποντίων

Εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων την Τρίτη (19/5).

Με αφορμή την ημέρα Μνήμης η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου ζήτησε για άλλη μια φορά από την ελληνική κυβέρνηση να βάλει στην ατζέντα της διπλωματίας της και τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ενώ επανάλαβε το διαχρονικό αίτημα για αναγνώρισή της αλλά και την καταδίκη των εγκλημάτων της Τουρκίας.

«Η εμμονική άρνηση των γενοκτονιών, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσηρίων από πλευρά της Τουρκίας δείχνει ότι εξακολουθεί να έχει την ίδια στάση και παραμένει ατιμώρητη. Όσο είναι ατιμώρητη λοιπόν, θα έχει την ίδια γενοκτονική πολιτική, η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Όλες οι συμπεριφορές της δηλώνουν ακριβώς αυτό. Αυτό που εμείς θέλουμε να περάσουμε ως μήνυμα σε όλους, είναι ότι ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να βάλει στη διπλωματική της ατζέντα το θέμα της διεθνοποίησης της γενοκτονίας και της γενοκτονίας της πολιτισμικής κληρονομιάς του ελληνισμού και της ορθοδοξίας», τόνισε η Χριστίνα Σαχινίδου.

Στεφάνια στο μνημείο Γενοκτονίας στην πλατεία της Αγίας Σοφίας κατέθεσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου, ενώ παρούσα ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.