ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολοκληρώθηκε το Συμβουλίου Άμυνας στο ΥΠΕΘΑ – Παραμένουν σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ολοκληρώθηκε το Συμβουλίου Άμυνας στο ΥΠΕΘΑ – Παραμένουν σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να καλούνται να διαχειριστούν ακόμα μια δύσκολη νύχτα με το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος άλλαξε πορεία, έφτασε σχεδόν στο δυτικό όριο της παράνομα δεσμευμένης με Navtex περιοχής και αμέσως μετά ανέστρεψε.

Αργά χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας έγινε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Σημειώνεται ότι ο πλους του Oruc Reis συνεχίζεται με κλοιό από τουρκικά πολεμικά πλοία, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ενώ σε απόσταση πίσω του ακολουθούν τα δύο συνοδευτικά πλοία και άλλα πλοία του τουρκικού στόλου.

Γεγονός είναι πάντως πως το σημείο στο οποίο το ερευνητικό σκάφος άλλαξε πορεία -όπως αυτή αποτυπώνεται και από τον ιστότοπο Marine Traffick- είναι ταυτόσημο με εκείνο από το οποίο ξεκινά η ΑΟΖ που οριοθετήθηκε πρόσφατα με την Αίγυπτο.

Όπως αποτυπώνεται και στο στίγμα του πλοίου, το Oruc Reis ακολουθείται στενά από δύο πλοία του τουρκικού ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.