Ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ ΕΜB-145 Erieye σε επιχείρηση κατά Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα

Πτήση στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας - Μετά τα όπλα στην Ουκρανία νέο δείγμα πίστης από την κυβέρνηση

Ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ ΕΜB-145 Erieye σε επιχείρηση κατά Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα

Ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ πέταξε πάνω από τη Βουλγαρία για να καταγράψει τις κινήσεις των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα. Κινήσεις που άμεσα μεταδόθηκαν σε νατοϊκό στρατηγείο προς… διάθεση.

Σύμφωνα με το open news και τη δημοσιογράφο Γεωργία Γκαραντζιώτη, το ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ θα δώσει τις πληροφορίες που συνέλεξε στο νατοϊκό στρατόπεδο το οποίο με τη σειρά του θα ενημερώσει την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας.

Με την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να συνεισφέρει όχι μόνο στην επιτήρηση του εναέριου χώρου των Σκοπίων αλλά και με πτήσεις του Erieye EMB-145 AEW&C στα παράλια της Βουλγαρίας στο πλαίσιο αποστολής έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να πραγματοποίησε σήμερα όπου το ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ απογειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και πέταξε μέχρι το Μπουργκάς της Βουλγαρίας από όπου συνέλλεξε και μετέδωσε πληροφορίες στο ΝΑΤΟικό επιτελείο σχετικά με την εναέρια και έως ένα βαθμό θαλάσσια κίνηση ρωσικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού, όπου εκτιμάται πως θα είναι ο επόμενος στόχος των Ρώσων.

Παράλληλα τόσο χθές όσο και προχθές ιπτάμενα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά RQ-4 Global Hawk του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ πέταξαν μέσα από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας φτάνοντας μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, όπου αφού εκτέλεσαν την αποστολή τους επέστρεψαν και πάλι μέσα από τον Ελληνικό εναέριο χώρο αποφεύγοντας τον τουρκικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πτήσεις τους έχουν αυξηθεί κατά 75% τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των ιπτάμενων τάνκερ KC-135 σύμφωνα με επίσημες ενημερώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.