ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Κολοσσός 23» των Eνόπλων Δυνάμεων στη Ρόδο (βίντεο)

Θεαματικά τα πλάνα από την επιχείρηση

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Κολοσσός 23» των Eνόπλων Δυνάμεων στη Ρόδο (βίντεο)

Μεγάλη άσκηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, στη Ρόδο με το σενάριο της επιχείρησης να προβλέπει υπεράσπιση του νησιού των Ιπποτών.

Η άσκηση «Κολοσσός 23» στη Ρόδο σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την πανίσχυρη 95η ΑΔΤΕ, των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σείστηκε το πεδίο βολής στην περιοχή Κατταβιά του νησιού των Ιπποτών. Οι τοπικές Μονάδες επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά την πλήρη επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και την τρομακτική ισχύ πυρός που διαθέτουν.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος και αντεπίθεση των δυνάμεων που υπερασπίζονται το νησί.

Έλαβαν μέρος άρματα μάχης M-48 Molf, μηχανοκίνητο πεζικό, βαρύ πυροβολικό μάχης αλλά και επιθετικά ελικόπτερα Apache να παρέχουν υποστήριξη από αέρος.

Αντικειμενικός σκοπός ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού σε ρεαλιστικά τακτικά σενάρια, η μεγιστοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Μονάδων και η προαγωγή της διακλαδικότητας και της κοινής επιχειρησιακής αντίληψης.

Στην άσκηση «Κολοσσός 23» εξετάστηκαν συνολικά επιχειρησιακά αντικείμενα σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και Μαχητικά Αεροσκάφη με κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC).

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εξετάστηκαν και επιπλέον επεισόδια μεταξύ των οποίων η διακομιδή και αεροδιακομιδή τραυματία, καθώς και λοιπά αντικείμενα Διοικητικής Μέριμνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τελική φάση της άσκησης συμμετείχαν τμήματα και μέσα της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ», της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και 1 ζεύγους αεροσκαφών F-16 σε αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (ΕΑΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.