ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Έτοιμη να πέσει η Αβντίιβκα: Ο Β.Ζαλούζνι μεταφέρει το αρχηγείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Κραματόρσκ

Συρρικνώθηκαν οι οδοί ανεφοδιασμού των Ουκρανών

Έτοιμη να πέσει η Αβντίιβκα: Ο Β.Ζαλούζνι μεταφέρει το αρχηγείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Κραματόρσκ

Οι Ρώσοι βρίσκονται πλέον σε πλεονεκτική θέση στην μάχη της Αβντίιβκα και ο αρχηγός του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, Βαλερί Ζαλούζνι αποφάσισε την μεταφορά του αρχηγείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από την πόλη αυτή στο Κραματόρσκ.

Επί της ουσίας πρόκειται για παραδοχή από τον Ζαλούζσνι πως η Αβντίιβκα δεν θα έχει πολλές μέρες ακόμα υπό ουκρανικό έλεγχο.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν περιοχή πλάτους 1 χιλιομέτρων κατά μήκος σιδηροδρομικής γραμμής βόρεια της πόλης, διευκρίνισε.

Από εκεί αναμένεται να προελάσουν προς τα χωριά Στέποβε και Μπερντίχιβ, κοντά στο εργοστάσιο άνθρακα.

Το εργοστάσιο άνθρακα είναι ένα είδος «Azovstal», όπου έχουν οχυρωθεί οι ουκρανικές δυνάμεις.

Εάν καταληφθεί θεωρείται πως η μάχη για την πόλη έχει ουσιαστικά τελειώσει και οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, ο διάδρομος ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων έχει συρρικνωθεί στα 6-8 χιλιόμετρα.

Η Αβντιίβκα είναι κατά το ήμισυ περικυκλωμένη από τα ρωσικά στρατεύματα.

«Εδώ διεξάγεται μάχη στην οποία ο εχθρός ρίχνει τις κύριες δυνάμεις του», ανέφερε χθες μέσω Telegram ο ουκρανός δημοσιογράφος Γιούρι Μπουτούσοφ.

Ο ουκρανικός στρατός από την πλευρά του ανέφερε πως τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις του απώθησαν 15 ρωσικές επιθέσεις.

Από τους άλλοτε 33.000 κατοίκους της ρωσόφωνης βιομηχανικής πόλης, δεν έχουν απομείνει παρά περίπου 1.000.

H Aβντίιβκα έχει οχυρωθεί σε βάθος εννέα ετών από τους Ουκρανούς στα πρότυπα των οχυρώσεων του Μπάκχμουτ και ήδη οι Ρώσοι έχουν υποστεί βαριές απώλειες την τελευταία εβδομάδα για να προχωρήσουν.

Κατά την διάρκεια των 20 ημερών που επιτίθενται οι Ρώσοι έχουν χάσει μεταξύ 2.000 και 3.000 ανδρών.

Ωστόσο, έχουν προχωρήσει και απέχουν πλέον από το εργοστάσιο άνθρακα (για την ακρίβεια παράγει «κοκ»), μόλις 600 μέτρα.

Στο μεταξύ η Μόσχα ανακοίνωσε πως αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ διευκρίνισε πως θα φθάσει τα 10,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια (116 δισεκ. δολάρια) το 2024, δηλαδή θα διατεθεί το 30,6% των δημοσίων δαπανών (κάπου 370 δισεκ. δολάρια)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.