ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έτοιμη να «τινάξει την εξοπλιστική μπάνκα» στον αέρα η Σαουδική Αραβία: Σκέψεις για προμήθεια μέχρι 200 Rafale!

Μετά την γερμανική άρνηση στα Eurofighter

Έτοιμη να «τινάξει την εξοπλιστική μπάνκα» στον αέρα η Σαουδική Αραβία: Σκέψεις για προμήθεια μέχρι 200 Rafale!

«Η Σαουδική Αραβία σκέφτεται για συμφωνία «ρεκόρ» για γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς οι δεσμοί με τις ΗΠΑ πέφτουν», τιτλοφορείται δημοσίευμα του eurasiantimes.com.

«Σχεδόν δύο χρόνια αφότου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν σύμβαση για την αγορά 80 Rafales, ο πλησιέστερος γείτονας και σύμμαχός τους στην περιοχή, η Σαουδική Αραβία, σκέφτεται επίσης να αγοράσει το γαλλικό αεροσκάφος καθώς οι δεσμοί με τις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν τεταμένες», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα τέλη του περασμένου έτους, ορισμένες «ανώνυμες πηγές που επικαλούνται ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο γαλλικό περιοδικό La Tribune ανέφεραν ότι η Σαουδική Αραβία εξέταζε το ενδεχόμενο να αγοράσει 100 έως 200 αεροσκάφη Dassault Rafale».

Τον Δεκέμβριο του 2021, ένας άλλος σύμμαχος των ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 80 μαχητικών F4 Rafale, της τελευταίας παραλλαγής του μαχητικού αεροσκάφους 4,5 γενιάς.

«Δεδομένου ότι η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε μια τεταμένη σχέση, υπάρχουν ανησυχίες ότι η αγορά Rafales από το Ριάντ θα διευρύνει περαιτέρω τη ρήξη μεταξύ Ριάντ και Ουάσιγκτον, η οποία κορυφώθηκε τον Οκτώβριο λόγω των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου», σημειώνει το eurasiantimes.com.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γερμανία δήλωσε τον Ιούλιο ότι δεν θα επιτρέψει στη Σαουδική Αραβία να λάβει περισσότερα Eurofighter Typhoon. Πίσω από τα αμερικανικής κατασκευής F-15, τα 72 Eurofighter της Σαουδικής Αεροπορίας είναι ο δεύτερος πιο διαδεδομένος τύπος μαχητικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.