ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ευρώπη των Εθνών, επέστρεψε!

Ευθεία αμφισβήτηση του Β.Ζαλούσνι από Ουκρανό στρατηγό: «Έστειλε τον στρατό πάνω στα ρωσικά ναρκοπέδια – Είναι αυτό ιδιοφυΐα;»

«Καρφιά» και τους «στρατιώτες -ρομπότ»

Ευθεία αμφισβήτηση του Β.Ζαλούσνι από Ουκρανό στρατηγό: «Έστειλε τον στρατό πάνω στα ρωσικά ναρκοπέδια – Είναι αυτό ιδιοφυΐα;»

Ο υποστράτηγος του ουκρανικού στρατού Ν.Μαρκένκο ζήτησε να απολυθεί ο Γενικός Διοικητής των Ουκρανικών Δυνάμεων Β.Ζαλούσνι την ίδια στιγμή που ο τελευταίος δείχνει πλέον να βρίσκεται σε άλλη ψυχική κατάσταση καθώς ασχολείται με τους… στρατιώτες ρομπότ γιατί στο τέλος όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουν!

“Ξοδέψαμε επτά μήνες προωθώντας την αντεπίθεση και μετά πήγαμε μετωπικά εκεί που μας περίμεναν οι Ρώσοι πάνω στα ναρκοπέδια. Είναι αυτό ιδιοφυΐα στρατιωτικής ηγεσίας;”, τόνισε ο υποστράτηγος του ουκρανικού στρατού Νμίτρι Μαρκένκο.

“Του έδωσαν ένα F-16 – δεν του έφτανε, τώρα, λέει, ας του δώσουμε στρατιώτες ρομπότ (οχήματα μάχης με τεχνητή νοημοσύνη, που είδε ο Zaluzhny σε μια έκθεση στη Νέα Υόρκη).

Ο αρχιστράτηγος πρέπει να αντικατασταθεί με άλλον, και εκεί θα τελειώσει το όλο θέμα. Ίσως τότε υπάρξουν αλλαγές στο μέτωπο” σημείωσε ο υποστράτηγος του ουκρανικού στρατού Μαρκένκο.

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να μην έχουμε το κεφάλι στα σύννεφα και να εφευρίσκουμε κάποιο είδος διαστημόπλοιου”, κατέληξε ο στρατηγός.

Η αναφορά του Μαρκένκο για τον Ζαλούσνι δεν είναι τυχαία καθώς η αναφορά του αρχηγού του στρατού της Ουκρανίας ότι ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ρομπότ έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της χώρας για το ποιος τους διοικεί.

Ο Valery Zaluzhny είχε αναφέρει στον Economist, την ανάγκη για ένα τεχνολογικό άλμα, καθώς οι στρατιώτες «αργά ή γρήγορα θα εξαντληθούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια δημοσίευση, χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο αδιέξοδη και παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να πετύχουν στρατηγική νίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.