ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

F-35: Μετά το Ισραήλ και οι ΗΠΑ καθηλώνουν μαχητικά λόγω του ατυχήματος στο Τέξας

Μετά το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου κατά το οποίο ένα αεροσκάφος συνετρίβη σε αεροδιάδρομο

F-35: Μετά το Ισραήλ και οι ΗΠΑ καθηλώνουν μαχητικά λόγω του ατυχήματος στο Τέξας

Το Γραφείο του Προγράμματος των F-35 στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει καθηλώσει έναν μικρό αριθμό μαχητικών μετά το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου κατά το οποίο ένα αεροσκάφος συνετρίβη σε αεροδιάδρομο του Τέξας.

Σε μια δήλωση στο Defense News την Τρίτη, το Γραφείο του Προγράμματος F-35 επιβεβαίωσε ότι ορισμένα F-35 θα είναι καθηλωμένα τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα F-35 δεν μπορούν να πετάξουν.

«Το Γραφείο Κοινού Προγράμματος F-35 εξέδωσε μια Τεχνική Οδηγία Συμμόρφωσης (TCTD) για να περιορίσει ορισμένα αεροσκάφη, τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως υψηλότερου κινδύνου, από τις πτητικές λειτουργίες, ενώ η έρευνα για το ατύχημα στις 15 Δεκεμβρίου συνεχίζεται και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δεν θα αναπτυχθούν», ανέφερε η JPO.

«Τα αεροσκάφη που αφορά η οδηγία έχουν ταυτοποιηθεί και το JPO θα συνεργαστεί με τις αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες και τους διεθνείς εταίρους για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με το TCTD».

Στις 25 Δεκεμβρίου, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τις συστάσεις του Οργανισμού Πιλότων Τζετ (JPO) και θα προσγειώσει 11 από τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 «Adir».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από τα ευρήματα και τις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι τα αεροσκάφη απαιτούν ειδική επιθεώρηση για να αποκλειστεί η πιθανότητα επαναλαμβανόμενης δυσλειτουργίας στην ισραηλινή διάταξη», ανέφερε η ανακοίνωση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.