ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε εξέλιξη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Μύτικα προς Ψάθα – Κάηκε ένα σπίτι (upd2)

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε εξέλιξη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Μύτικα προς Ψάθα – Κάηκε ένα σπίτι (upd2)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 12:38) Εξαπλώνεται η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, και το 112 πριν από λίγο, έστειλε μήνυμα για εκκένωση του Μύτικα. 

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα.

Οι 2 air tractors που επιχειρούν επενέβησαν αμέσως καθώς περιπολούσαν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει καεί ένα σπίτι που βρίσκεται 300 μέτρα από την παραλία κοντά στο ενετικό κάστρο της περιοχής, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βιλλίων Κωνσταντίνος Μακρυνόρης

Λίγο πριν από τις 14:00 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 που καλούσε τους κατοίκους να φύγουν!

«Αν βρίσκεστε στο Μύτικα, εκκενώστε τώρα προς Ψάθα», ανέφερε.

«Δυστυχώς η φωτιά προχωράει όμως τα εναέρια μέσα ρίχνουν συνεχώς νερό και προσπαθούν να την περιορίσουν. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σ ένα κομβικό σημείο της περιοχής. Βρίσκεται σε μια διασταύρωση που πάει είτε για Ψάθα είτε για Πόρτο Γερμενό εκεί δίνεται η μάχη ώστε να μην ξεφύγει.

Ένα οικισμός που είναι εκεί κοντά ο Μύτικας έχει εκκενωθεί προληπτικά. Ευελπιστούμε πως θα την περιορίσουμε αν και έχει λίγο αέρα. Είναι δύσβατο το σημείο με χαράδρες για αυτό δυσκολεύεται η κατάσβεση. Η φωτιά δεν έχει κατεύθυνση προς Πόρτο Γερμενό αλλά ανατολικά», λέει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Παναγιώτης Κολοβέντζος.

Ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης, δήλωσε: «Είμαστε στη μάχη με τις φλόγες. Δυστυχώς μέχρι τώρα είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά. Σε σχέση με τον οικισμό του Πόρτο Γερμανό δεν κινδυνεύει αυτή την ώρα. Η πολιτική προστασία κάνει τα πάντα».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής «Επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της. Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής».

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

1. Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας κρύο πηγάδι ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό

2. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό Αττικής.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 40 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν τον έργο των πυροσβεστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.