ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

FT: «Έτοιμοι να διαπραγματευτούμε για την Κριμαία, εάν επιτύχει η αντεπίθεσή μας»

«Η πιο ρητή εκδήλωση ενδιαφέροντος της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις»

FT: «Έτοιμοι να διαπραγματευτούμε για την Κριμαία, εάν επιτύχει η αντεπίθεσή μας»

H Oυκρανία είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τη Ρωσία για το μέλλον της Κριμαίας, εάν οι δυνάμεις της φτάσουν στα σύνορα της χερσονήσου, ανέφερε σε συνέντευξή στους Financial Times ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Αντρι Σίμπιχα.

 «Εάν καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους στο πεδίο της μάχης και όταν θα βρεθούμε στα διοικητικά σύνορα με την Κριμαία, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια διπλωματική σελίδα για να συζητήσουμε αυτό το θέμα», είπε. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι αποκλείουμε την απελευθέρωση της Κριμαίας από τον στρατό μας».

Η βρετανική εφημερίδα -σχολιάζοντας την δήλωση- κάνει λόγο για την «πιο ρητή εκδήλωση ενδιαφέροντος της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις» από τότε που διακόπηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, πέρυσι τον Απρίλιο.

«Οι δηλώσεις του Σίμπιχα μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση στους δυτικούς αξιωματούχους που δυσπιστούν σχετικά με την ικανότητα της Ουκρανίας να ανακτήσει τη χερσόνησο, ενώ παράλληλα ανησυχούν ότι οποιαδήποτε απόπειρα να την ανακαταλάβει στρατιωτικά θα μπορούσε να οδηγήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κλιμακώσει τον πόλεμό του, πιθανώς με πυρηνικά όπλα», συνεχίζουν.

Μέχρι σήμερα, ο Ζελένσκι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις εγκαταλείψουν ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Σίμπιχα, βετεράνος διπλωμάτης που επικεντρώνεται στην εξωτερική πολιτική στο γραφείο του προέδρου, ήταν στο πλευρό του σε σημαντικές στιγμές του πολέμου. Ο ίδιος είπε πως ο πρόεδρος και οι βοηθοί του μιλούν τώρα συγκεκριμένα για την Κριμαία, επειδή πλησιάζει η αντεπίθεση του στρατού της Ουκρανίας με σκοπό να ανακτήσει εδάφη», τονίζουν οι FT.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.