Μετά από δύο μήνες θα βγει για γεωτρήσεις

«Το τέταρτο πλοίο-γεωτρύπανο της Τουρκίας αναμένεται να ελλιμενιστεί στο λιμάνι Τάσουτζου του Μέρσιν στις 19 Μαΐου.Οι προετοιμασίες του πλοίου στο λιμάνι Τάσουτζου για γεωτρήσεις θα διαρκέσουν περίπου δυο μήνες. Το πλοίο θα είναι έτοιμο για αποστολή στη Μεσόγειο στις αρχές Ιουλίου» σημείωνε η κρατική TRT.

«Το πλοίο γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη χώρα τις επόμενες ημέρες, θα είναι έτοιμο να εξερευνήσει υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο σε δύο μήνες, δήλωσε ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Turkish Petroleum Corporation ( TPAO).

Το πλοίο, το οποίο θα γίνει το τέταρτο σκάφος γεώτρησης της Τουρκίας, θα υποβληθεί σε προετοιμασία στο νότιο λιμάνι Taşucu για περίπου δύο μήνες, δήλωσε ο Bilgin κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής την Τρίτη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όπως δείχνει η παρούσα κατεύθυνση που έχει λάβει το Cobalt Explorer, που θα μετονομαστεί σε Αλπαρσλάν, δείχνει πως δεν θα περάσει ανάμεσα σε Κρήτη και Σαντορίνη και θα επιλέξει να πλεύσει νοτίως μέσω του λιβυκού πελάγους, προς το λιμάνι του Τασουτσού.

Παράλληλα όμως η Άγκυρα έχει εξαγγείλει την αποστολή του γνωστού Πίρι Ρέις απέναντι από την Λέσβο από τις 17 έως στις 20 Μαΐου, δεσμεύοντας μια περιοχή σε νησίδες που φτάνουν ακόμα και μέχρι την οριογραμμή με την Ελλάδα.