ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Λέων για νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα: «Ήταν ακόμα εν ζωή όταν έπεσε στο νερό»

«Αυτό που έχει σε μια τέτοια υπόθεση αξία είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προ θανατικές κακώσεις»

Γ.Λέων για νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα: «Ήταν ακόμα εν ζωή όταν έπεσε στο νερό»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τη δολοφονία του 11 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα, αλλά και τα ευρήματα της νεκροψίας, τα οποία έδειξαν ότι πνίγηκε στα νερά του ποταμού.

«Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να εξεταστεί αν οι κακώσεις στο σώμα του παιδιού ήταν μεταθανάτιες.

«Αυτό που έχει σε μια τέτοια υπόθεση αξία είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προ θανατικές κακώσεις», είπε.

Εκτός της νεκροψίας, ο Γρηγόρης Λέων επεσήμανε τον ρόλο που παίζει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της 29χρονης μάνας, καθώς κάθε νόσος διαφέρει από μια άλλη, το ίδιο και η αγωγή, η οποία πιθανόν και να μην λάμβανε.

«Μια διάκριση που κάνουν οι ειδικοί της ψυχιατρικής είναι εάν η νόσος που πιθανά να έπασχε ένα άτομο αν δικαιολογεί δηλαδή μια τέτοια πράξη ή όχι, γιατί υπάρχουν νοσήματα στην ψυχιατρική, τα οποία πολύ καλά ξέρουμε ότι ελέγχονται πλήρως από τους ψυχιάτρους με κατάλληλες αγωγές, αν βέβαια λαμβάνεται η αγωγή», τόνισε.

Τέλος ο κ. Λέων ανέφερε τις κοινωνικές υπηρεσίες και κατά πόσο έκαναν τη δουλειά τους ή όχι με την 29χρονη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.