ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλικό στρατιωτικό «κάζο» από ενόπλους στο Τσαντ: Αφόπλισαν και συνέλαβαν στρατιώτες – Τους παράταξαν δίπλα -δίπλα (βίντεο)

Μπήκαν με VBL παράνομα λένε οι Αφρικανοί

Γαλλικό στρατιωτικό «κάζο» από ενόπλους στο Τσαντ: Αφόπλισαν και συνέλαβαν στρατιώτες – Τους παράταξαν δίπλα -δίπλα (βίντεο)

Οι εικόνες του στρατού του Τσαντ να αφοπλίζει Γάλλους στρατιώτες που μπήκαν στο Σουδάν με τεθωρακισμένο όχημα χωρίς άδεια έγιναν δημοφιλή εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα.

 Στα πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν στρατιώτες του στρατού του Τσαντ που παρατάσσουν καθισμένους 5 Γάλλους στρατιώτες, από τους οποίους πήραν τα όπλα και όλο τον εξοπλισμό τους.

Ένας Λοχίας από το Τσαντ μίλησε τηλεφωνικά και εξήγησε την κατάσταση στους ανωτέρους του, λέγοντας: «Συνέλαβα τους Γάλλους στρατιώτες που μπήκαν στην βάση χωρίς άδεια και δεν είχαν εντολή και τους πήραμε τα όπλα».

Αμέσως ρωτά τους Γάλλους αιχμαλώτους: «έχετε ένα έγγραφο ή εξουσιοδότησης;» το οποίο παίρνει ένας στρατιώτης από τον  μεταφραστή των Γάλλων στρατιωτών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν πήρε απάντηση στην ερώτησή του.

Στο βίντεο ακούγεται ο μεταφραστής να λέει ότι οι Γάλλοι στρατιώτες συνελήφθησαν στην περιοχή Abeche στα ανατολικά της χώρας.

Πηγές ασφαλείας του Τσαντ δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu (AA) ότι Γάλλοι στρατιώτες εισήλθαν στη στρατιωτική βάση Adre στα σύνορα με το Σουδάν με ένα τεθωρακισμένο όχημα χωρίς τα έγγραφα εξουσιοδότησης της υπηρεσίας τους.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού Πιέρ Γκαουντιλιέρε δήλωσε ότι οι εικόνες ανήκουν στο περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου κατά τη διάρκεια αποστολής χερσαίας αναγνώρισης στην περιοχή όπου δεν υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος στο Abeche, ανατολικά του Τσαντ.

Δηλώνοντας ότι οι Γάλλοι στρατιώτες είχαν άδειες από τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του Τσαντ για αυτή την αποστολή, ο Γάλλος εκπρόσωπος είπε ότι οι στρατιώτες δέχθηκαν έλεγχο και ελέγχθηκαν τα έγγραφά τους.

«Αυτό έγινε αρκετά επιθετικά», είπε ο ίδιος, ενώ υποστήριξε ότι η κατάσταση επιλύθηκε αμέσως γιατί οι Γάλλοι στρατιώτες είχαν τις απαραίτητες άδειες.

Η θέαση Γάλλων στρατιωτών στα σύνορα με το Σουδάν προκάλεσε υποψίες όπου σημειώθηκαν πρόσφατα σφοδρές μάχες.

Ένας ειδικός ανέφερε ότι η σύλληψη των Γάλλων στρατιωτών αποτελεί ένδειξη ότι ο γαλλικός στρατός βιώνει «απώλεια ισχύος» στην Αφρική.

Η Γαλλία αγωνίζεται να διατηρήσει την προηγούμενη επιρροή της στην ήπειρο, αλλά αναγκάστηκε να αποσύρει τα στρατεύματά της, τα οποία είχε αναπτύξει το 2013, κατόπιν αιτήματος των αρχών του Μάλι, πέρυσι μετά την πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Η Γαλλία, που δεν ήθελε να εγκαταλείψει εντελώς την περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική, απέσυρε ορισμένες από τις στρατιωτικές της δυνάμεις, τις οποίες είχε αποσύρει από το Μάλι, το Τσαντ και τον Νίγηρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.