Πρώην διοικητής ΑΣΔΕΝ Ν.Μανωλάκος: «Yπολοχαγός των Καταδρομών άνοιξε πυρ & όρμηξε στους Τούρκους»

Πρώην διοικητής ΑΣΔΕΝ Ν.Μανωλάκος: «Yπολοχαγός των Καταδρομών άνοιξε πυρ & όρμηξε στους Τούρκους»

Στον απόηχο των δηλώσεων του τέως υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του παραλίγο να έχουμε «νέα Ίμια», ο αντιστράτηγος ε.α. και βουλευτής της ΝΔ, Νικόλαος Μανωλάκος, αποκάλυψε το παρασκήνιο δύο προκλήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο.

Αν και ο πρώην Διοικητής της ΑΣΔΕΝ επαναλαμβάνει το γνωστό περιστατικό στην Ρω, εντούτοις προχωρά ένα βήμα παραπέρα και μιλά για ακόμη ενα περιστατικό που υπολοχαγός των καταδρομών μας όρμηξε στους Τούρκους

Ο κ. Μανωλάκος τόνισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες και μπορούν να πετύχουν καίριο χτύπημα στην Τουρκία, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», ο κ. Μανωλάκος είπε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξαν αρκετές δύσκολες στιγμές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφερε ο ναύαρχος Αποστολάκης.

«Άλλο είναι να αποφεύγεις Ίμια γιατί είσαι πολύ παραχωρητικός και δεν προκαλείς την Τουρκία και άλλο είναι να τον κάνεις να σέβεται και να μην προχωράει», σημείωσε ο αντιστράτηγος ε.α.

Μάλιστα, έδωσε και ένα παράδειγμα αναφέροντας:

«Τη Δευτέρα του Πάσχα του 2018 ένα ελικόπτερο με κλειστά φώτα πετάει πάνω από τη Ρω. Η αντίδραση ήταν άμεση και αποφασιστική από έναν εξαίρετο υπολοχαγό. Κάνοντας αυτά που είχε εκπαιδευτεί.

Εφαρμόζοντας κανόνες εμπλοκής. Σε αντίθετη κατεύθυνση πυροβόλησε και είχαν μέρες να φανούν».

«Άλλη περίπτωση στην ίδια περιοχή. Μεταφέραμε δυνάμεις από το Καστελόριζο στη Ρω και στη Στρογγύλη και μας παρενοχλούσαν τα μεγάλα σκάφη των ακταιωρών των Τούρκων. Με προκλητικό τρόπο. Τους βλέπαμε στις κάμερες.

Όταν όμως το παλληκάρι, ο υπολοχαγός των καταδρομών ορμούσε πάνω τους με αποφασιστικότητα εξαφανίζονταν.

Τι θέλω να πω με αυτό. Ότι η αποφασιστικότητα και η δύναμη που εκπέμπεις για να προστατεύσεις τα κυριαρχικά σου δικαιώματα, εχθρούς και φίλους τους έχεις μαζί σου. Ο σύμμαχος αν πιστεύει σε εσένα ότι εσύ διεκδικείς τα κυριαρχικά σου δικαιώματα είναι μαζί σου.

Αν σε βλέπει χαλαρό γιατί να είναι μαζί σου. Και ο εχθρός το υπολογίζει, το μετράει το κόστος και το όφελος», σημείωσε περιγράφοντας το παρασκήνιο των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Σε σχέση με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη σχολίασε:

«Ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά ικανός και γνώστης των πάντων. Από τον Ναύαρχο Αποστολάκη εγώ περίμενα περισσότερα. (…) Ήταν ένας άνθρωπος που κέρδιζε την εμπιστοσύνη των πολιτικών του προϊσταμένων.

Η εμπιστοσύνη που του είχε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ήταν τεράστια. Τον έκανε και υπουργό Άμυνας. Μπορούσε το πολιτικό σύστημα να το βελτιώσει. Να το κάνει να σκέφτεται όπως πρέπει. Για να προβεί σε ενέργειες βελτιώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων. Μπορούσε περισσότερα».

«Η Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δεν είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου, ούτε του Κουβέιτ. Έχουνε πολλές δυνάμεις και μπορούνε να τον πάνε και πενήντα χρόνια πίσω», είπε ακόμα ο κ. Μανωλάκος και πρόσθεσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το θέμα είναι αλλού όμως. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Τα χρόνια της κρίσης εμείς δεν κάναμε εκείνα που έπρεπε για να διατηρήσουμε στο επίπεδο που έπρεπε τις ένοπλες δυνάμεις, ενώ στα χρόνια της κρίσης η Τουρκία υποστηρίζει το αφήγημά της που είναι τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου μαζικά με ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.