Τουρκικές παραβιάσεις- Κατακόρυφη αύξηση στις εμπλοκές: Από 128 το 2018 σε 267 το 2019

Τουρκικές παραβιάσεις- Κατακόρυφη αύξηση στις εμπλοκές: Από 128 το 2018 σε 267 το 2019

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα η παραβατική δραστηριότητα της τουρκικής Αεροπορίας έχει κορυφωθεί το 2019 με κυριότερο στοιχείο την κατακόρυφη αύξηση των εμπλοκών με τα μαχητικά της ΠΑ που σπεύδουν να αναχαιτίσουν τους εισβολείς.

Πιο ειδικά, το 2018, 1.775 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν 1.401 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 3.705 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σε διάφορες περιοχές του Αρχιπελάγους. Καταγράφηκαν 47 πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε 128 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Τα οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη ανήλθαν σε 196.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2019 και μέχρι τον Σεπτέμβριο, 1.496 τουρκικά αεροσκάφη έχουν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης. Έχουν καταγραφεί 1.260 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 3.520 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Έχουν καταγραφεί 50 πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε 267 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν ανέλθει στα 248.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.