Για τις αναγκαίες δράσεις που πρέπει να παρθούν ώστε να προστατευτούν τα στρατεύματα από μια ενδεχόμενη εξάπλωση της πανδημίας μίλησε ο ο συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «Ο στρατός και οι Ένοπλες Δυνάμεις τρέχουν να προλάβουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σε παραγωγικές μονάδες, σε μονάδες του Έβρου και της Ξάνθης όπου ο πληθυσμός είναι πολύς δεν τηρήθηκαν οι κατευθύνσεις της πολιτείας και του επιτελείου για το προσωπικό που πρέπει να είναι στρατωνισμένο. Σε πολλές μονάδες και ειδικά στα κέντρα εκπαίδευσης που μαζεύτηκαν οι νεοσύλλεκτοι ή μετακινήθηκαν όπου το επέτρεπαν οι συνθήκες μπορεί ενδεχομένως να μετέφεραν τον κορωνοϊό. Το αποτέλεσμα ήταν να επεκταθεί και να διασπαρεί ο ιός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και κατάληξε: «Να μην κρύβουμε κάτω από το χαλί τέτοια προβλήματα που έχουν επέκταση και στην κοινωνία. Όταν πριν λίγες μέρες ανακοινώσαμε ότι υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στο ΓΕΑ, θα έπρεπε να το κρύψουμε; Στο 700 στρατιωτικό εργοστάσιο όταν χειροκροτήσαμε το προσωπικό που παράγει αντισηπτικά και μάσκες, διερωτηθήκαμε σε ποιες συνθήκες εργασίας εργάζονται; Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δεύτερο ζευγάρι γάντια» .