Στο έλεος των Τούρκων τα νησιά: Στον Έβρο πήγαν τα ΤΟΜΑ Marder-1A3! – Aπέσυραν και α/α MANPAD FIM-92 Stinger!

Marder-1A3: Ήρθαν μόλις 6 μονάδες κατασκευής δεκαετίας του 1980! - Αποσύρθηκαν ή αποσύρονται συνολικά 122 ΤΟΜΑ BMP-1P και δεν θα αντικατασταθούν - Αφοπλίζουν τα νησιά - Όλος ο κατάλογος των όπλων που έχουν αποσυρθεί

Στο έλεος των Τούρκων τα νησιά: Στον Έβρο πήγαν τα ΤΟΜΑ Marder-1A3! – Aπέσυραν και α/α MANPAD FIM-92 Stinger!

Άοπλα μένουν τα νησιά του Αιγαίου καθώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του pronews.gr και τα παλιά ΤΟΜΑ Marder- 1A3 δεν θα εξοπλίσουν τα νησιά του Αιγαίου, καθώς οι Τούρκοι ουσιαστικά «απαγορεύουν» πλέον την μετακίνηση οπλικών συστημάτων (το τι έγινε στην περίπτωση των Μ1117 που επιχείρησαν να μεταφερθούν στα νησιά είναι γνωστό), αλλά στέλνονται σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο.

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ... Loading ...
marder2
marder3

Η απόσυρση των BMP-1 ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των νησιών σε ό,τι αφορά τις αντι-αποβατικές επιχειρήσεις.

Οι αποθήκες όπλων στα νησιά έχουν αδειάσει σε μεγάλο βαθμό κάνοντας πράξη την αποστρατικοποίηση που ζητά η Τουρκία και ενθαρρύνουν Γερμανία και ΗΠΑ:

Στα όπλα που έφυγαν από τα νησιά (τα ΤΟΜΑ BMP-1 αναχωρούν σταδιακά) και εστάλησαν στο καθεστώς Ζελένσκι περιλαμβάνονται και 60 φορητοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι FIM-92 Stinger (φωτό κάτω)!

Συνολικά αποσύρθηκαν:

122 ΤΟΜΑ BMP-1 με όλα τα πυρομαχικά των πολυβόλων τους

15.000 βλήματα των 73 χλστ.

15.000 ρουκέτες των 122 χλστ.

20.000 επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 Καλάσνικοφ

3.200.000 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών,

60 MANPAD FIM-92 Stinger,

17.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών

1.100 αντιαρματικές ρουκέτες RPG-18

Oι Πολωνοί πάντως ασκούνται με τα ΤΟΜΑ BWP-1 (πολωνική έκδοση των BMP-1) τόσο σε ασκήσεις διάβασης ποταμού αλλά και αντιαποβατικών ενεργειών.

Η άφιξη των Μarder 1Α3, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό. marder1

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.