ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Balkan Shield 2022» – Τα επτά κράτη που συμμετείχαν

Η δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Balkan Shield 2022» – Τα επτά κράτη που συμμετείχαν

«Είδαμε μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ φίλων και συμμάχων Βαλκανικών κρατών που έχουμε την ίδια αντίληψη για την περιοχή, δηλαδή, την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια».

Αυτά δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στη σημερινή Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Balkan Shield 2022».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ χαρακτήρισε εξαιρετική την άσκηση στην οποία «συμμετείχαν επτά κράτη» και επισήμανε ότι «είδαμε συνεργασία σε εξαιρετικά πολύπλοκα αντικείμενα».

«Μας δόθηκε», συνέχισε, «η ευκαιρία να δούμε πολλές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων στο πεδίο της μάχης».

Οι συμμετέχουσες χώρες στην άσκηση «Balkan Shield 2022»

Στην φετινή άσκηση συμμετείχαν 250 άτομα , με 25 οχήματα και 11 ελικόπτερα από την Αλβανία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και τη Ρουμανία.

Balkan Shield 2022: Το σενάριο της άσκησης και ποιοι έδωσαν το «παρόν»

Κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών εκτελέστηκε άσκηση «διάσωσης υψηλού προσώπου» από ομηρία.

Το «παρών» στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας καθώς και πρέσβεις από τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη αλλά και διοικητές δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων από τις χώρες που συμμετείχαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.