ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η Διακλαδική Δράσης «Neptune Strike» με ομάδες ειδικού πολέμου (φωτο)

Σε Μεσόγειο, Βόρεια Θάλασσα και Βαλτική έγινε η άσκηση με την συμμετοχή Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Μονάδων του ΝΑΤΟ

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η Διακλαδική Δράσης «Neptune Strike» με ομάδες ειδικού πολέμου (φωτο)

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 η Διακλαδική Συμμαχική Δράση «NEPTUNE STRIKE 2022.2», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, με την συμμετοχή Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Μονάδων του ΝΑΤΟ υπό την Διοίκηση και τον Έλεγχο της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO – STRIKFORNATO) και του 6ου Στόλου (6th FLEET) των ΗΠΑ.

Η Δράση υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά εντός του 2022 έλαβε χώρα από την Παρασκευή 14 έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 και αποσκοπούσε στην διεξαγωγή και τον έλεγχο των διαδικασιών ομαλής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τον Διοικητή της US European Command (USEUCOM) στον Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) και ακολούθως από αυτόν στον Διοικητή της STRIKFORNATO του Carrier Strike Group 10 (CSG-10), στο οποίο υπάγεται το Αεροπλανοφόρο USS GEORGE H.W. BUSH (GHWB) και τα πλοία συνοδείας του.

29_oct_008
29_oct_006
29_oct_007
29_oct_005
29_oct_003
29_oct_002
29_oct_004
29_oct_001

Στην «NEPTUNE STRIKE 2022.2» οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με:

• Την διάθεση του Control Reporting Center (CRC) της Πάρνηθας για την καθοδήγηση Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-18 του USS GHWB στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ, όπου εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά.

• Μία Ομάδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και 2 Α/Φ F-4 της ΠΑ σε συνεργασία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB, που εκτέλεσαν αντικείμενα τερματικής καθοδήγησης πυρών [Joint Τerminal Αttack Controller (JTAC)] στην περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου και στο Πεδίο Βολής ΜΕΓΑΡΩΝ.

• Δύο Α/Φ F-16 της ΠΑ σε αντικείμενα εκπαίδευσης εναέριας μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) σε συνεργαςία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB στην περιοχή δυτικά Πελοποννήσου.

• Δύο Α/Φ F-16 της ΠΑ σε συνεργασία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB και το Αντιτορπιλικό USS FARRAGUT των ΗΠΑ για την εκτέλεση αντικειμένων αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής (Air Defence Exercise – ADEX) στην περιοχή του Ιονίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην «NEPTUNE STRIKE 2022.2» οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού διεθνών συνεργασιών του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την ενδυνάμωση της συνέργειας και της διαλειτουργικότητας με φίλες και σύμμαχες Χώρες και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους σε Συμμαχικό επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.