ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Αεροπορία των ΗΠΑ (φωτο)

Η συνεκπαίδευση «Spartan Spear» εντάσσεται στον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για τις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Αεροπορία των ΗΠΑ (φωτο)

Η επιχειρησιακή συνεκπαίδευση με την επωνυμία «Spartan Spear» πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και ενός Στρατηγικού Βομβαρδιστικού Αεροσκάφους τύπου Β – 52 της Bomber Task Force της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, 2 Mαχητικά Aεροσκάφη F-16 σε Αποστολή Συνοδείας και 1 ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών – Joint Terminal Attack Controller (JTAC) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ. Κατά την διεξαγωγή της εκτελέστηκε εικονική προσβολή στόχων από το Αεροσκάφος Β – 52 με κατάδειξη από την ομάδα JTAC της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ στο Πεδίο Βολής ΓΛΑΦΥΡΩΝ.

H «SPARTAN SPEAR» εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, και συμβάλλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας, καθώς και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας και συνοχής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών.

synekpaideusi
synekpaideusi1
synekpaideusi2
synekpaideusi3
synekpaideusi4
synekpaideusi5
synekpaideusi6
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.