ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το φιάσκο του Στεφανοβικείου: Εκκενώνονται αποθήκες πυρομαχικών – Άγνωστη η κατάσταση στα υπόστεγα συντήρησης

Νέα φωτογραφία με Apache

Το φιάσκο του Στεφανοβικείου: Εκκενώνονται αποθήκες πυρομαχικών – Άγνωστη η κατάσταση στα υπόστεγα συντήρησης

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, καθώς ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων από την κακοκαιρία Daniel και συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης υλικών.

Σήμερα στόχος ήταν  να εκκενωθούν οι αποθήκες πυρομαχικών έξω απ’ το στρατόπεδο.

Μέσα στο στρατόπεδο βρίσκονται γύρω στα δέκα αυτοκίνητα στελεχών του στρατού που δεν πρόλαβαν να τα απομακρύνουν και πλέον έχουν καταστραφεί από το νερό.

Παράλληλα νέα φωτογραφία δείχνει ένα Apache σε πλημμυρισμένο υπόστεγο το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση βαριάς συντήρησης αλλά ήταν αδύνατο να μεταφερθεί. Τι ακριβώς ζημιές έχει υποστεί είναι άγνωστο.

Πιθανότατα μεγάλο τμήμα της βάσης της ΕΣ έχει ήδη εκκενωθεί με ευαίσθητα μηχανήματα να έχουν απομακρυνθεί αλλά κατόπιν εορτής.

Η επιχειρησιακή κατάσταση του  1ου και 2ου ΤΕΕΠ ΤΕΕΠ είναι το μεγάλο ερώτημα.

Όπως αναφέρεται τα εστιατόρια που έτρωγαν στελέχη και οπλίτες και βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο του στρατοπέδου, έχουν βυθιστεί σε νερό μισό μέτρο, ενώ η στάθμη τους διαρκώς ανεβαίνει.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν σαν εστιατόρια, ενώ όλος ο σχετικός εξοπλισμός όπως φούρνοι, ψυγεία κ.α. εκτιμάται ότι έχουν καταστραφεί.

Το δυστύχημα όμως  για την εθνική άμυνα, τους φορολογούμενους και το προσωπικό της 1ης ΤΑΞΑΣ, είναι ότι οι εγκαταστάσεις, αποθήκες και γενικότερα υποδομές δεν μπορούν να μετακινηθούν σε στεγνό τμήμα ούτε να μετασταθμεύσουν.

Κατά συνέπεια αποθήκες ανταλλακτικών, αποθήκες υλικών, συνεργεία για τη συντήρηση και υποστήριξη των ελικοπτέρων (όπως π.χ. το συνεργείο των ηλεκτροοπτικών των ελικοπτέρων Apache), κατά πάγια πρακτική ισόγεια κτίρια ή ελαφρώς υπερυψωμένα σε σχέση με την επιφάνεια του εδάφους, εάν προσβλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα, τότε το ύψος της στάθμης του νερού που κατέκλυσε τους συγκεκριμένους χώρους θα καθορίσει το ύψος του οικονομικό και επιχειρησιακό κόστος το οποίο μπορεί είναι και πολύ μεγάλο.

Ερωτηματικά επίσης αποτελεί η επίδραση του πλημμυρικού φαινομένου στο 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (307 ΠΕΒ, πρώην 307 ΤΣΥΑΥ [Τάγμα Συντήρησης Αεροπορικού Υλικού]), που αποτελεί συγκρότημα του Τεχνικού Σώματος και εδρεύει επίσης στο Στεφανοβίκειο.

Το κτίριο περιλαμβάνει εξοπλισμό και συσκευές για τη συντήρηση βάσης των ελικοπτέρων και αν στον χώρο εισήλθαν νερά η έκταση της ζημιάς εξαρτάται από το ύψος της στάθμης τους.

Όλα αυτά εν μέσω συνεχών ανακοινώσεων από το γΕΣ ότι «όλα βαίνουν καλώς» και ότι τα ελικόπτερα στην πίστα ήταν… παροπλισμένα.

Αν ήταν, τότε γιατί φαίνεται ότι τα μεταφέρουν;. Για ποιο λόγο; Αφού είναι άχρηστα σύμφωνα με το ΓΕΣ. Για να μην χαλάσουν τα…  ανταλλακτικά;

Πρόκειται περί ψευδών καθώς στο συγκεκριμένο σημείο της πίστα δεν τοποθετούνται ελικόπτερα που έχουν παροπλιστεί ή αποσυρθεί,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.