ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γερμανία: Συνελήφθη 32χρονος Ιρανός που κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση με χημικά

Ο άνδρας φέρεται να προσπαθούσε να αποκτήσει κυανίδιο και ρικίνη που θα χρησιμοποιούσε στην επίθεση

Γερμανία: Συνελήφθη 32χρονος Ιρανός που κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση με χημικά

Ένας 32χρονος Ιρανός συνελήφθη στην πόλη Κάστροπ-Ράουξελ της δυτικής Γερμανίας, κατηγορούμενος ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση με χρήση επικίνδυνων χημικών.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η εισαγγελία του Ντίσελντορφ και οι αστυνομικές διευθύνσεις του Ρεκλινγκχάουζεν και του Μύνστερ, αναφέρεται ότι ο 32χρονος κρίθηκε ύποπτος για προετοιμασία επίθεσης με ισλαμιστικά κίνητρα.

Φέρεται να προσπαθούσε να αποκτήσει κυανίδιο και ρικίνη που θα χρησιμοποιούσε στην τρομοκρατική επίθεση.

Το βράδυ του Σαββάτου, διενεργήθηκε έρευνα στο κατάλυμα του 32χρονου Ιρανού στο Κάστροπ-Ράουξελ, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντόρτμουντ και 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Έσσεν, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, ενώ άνδρες με προστατευτικές στολές ερεύνησαν το κατάλυμα, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ο 32χρονος Ιρανός συνελήφθη και τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε ακόμη μία προσαγωγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, οι γερμανικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί πριν από λίγες ημέρες από ξένη υπηρεσία πληροφοριών για τον κίνδυνο επίθεσης με χημικές ουσίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.