ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Για πρώτη φορά χωρίς Εύζωνες η παρέλαση για τον εορτασμό της 201ης επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας!

«Κατόρθωμα» της Ομογένειας και του ΥΠΕΞ

Για πρώτη φορά χωρίς Εύζωνες η παρέλαση για τον εορτασμό της 201ης επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας!

Για πρώτη φορά ύστερα από δύο δεκαετίες, θα διεξαχθεί η παρέλαση της 5ης Ιουνίου στη Νέα Υόρκη χωρίς τη συμμετοχή αγήματος ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς για τον εορτασμό της 201ης επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Σύμφωνα με την ομογενειακή δικτυακή ειδησεογραφική πύλη anamniseis.net, σε επιστολή που απέστειλε στις 3 Μαΐου ο αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός, διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας στον Γιάννη Κατσιματίδη, πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, αναφέρεται η αδυναμία ικανοποίησης του αιτήματος για τη συμμετοχή του αγήματος των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση.

Συγκεκριμένα, ο αντιναύαρχος Μικρός στην επιστολή του αναφέρει ως λόγο τη μη ύπαρξη των απαιτούμενων έγγραφων δεσμεύσεων που απαιτούνταν για την επεξεργασία του αιτήματος και τη δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών με το Υπουργείο Εξωτερικών και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Σημειώνει, επίσης, ότι ο χρόνος που απομένει δεν επαρκεί για την άρτια οργάνωση και προετοιμασία της αποστολής του «υψίστου τιμητικού αγήματος της χώρας στο εξωτερικό».

Όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, οι έγγραφες δεσμεύσεις έπρεπε να είχαν υποβληθεί από την Επιτροπή Παρελάσεως τουλάχιστον προ τριμήνου, αλλά φαίνεται ότι οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ δύο αντιμαχόμενων πλευρών στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης επηρέασαν τον ομαλό προγραμματισμό των εκδηλώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ας σημειωθεί ότι οι προσπάθειες για τη διοργάνωση της παρέλασης στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν στις 15 ή στις 22 Μαΐου 2022 δεν καρποφόρησαν, καθώς όλες οι ημερομηνίες του Μαΐου είχαν ήδη κλειστεί για άλλες παρελάσεις και για αυτό, τελικά, επιλέχθηκε η 5η Ιουνίου. Πάντως, στην ομογενειακή παρέλαση θα συμμετάσχει και η Μουσική της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.