Για την αποκατάσταση της Λογικής: Οι ΗΠΑ έχουν κάνει 251 επεμβάσεις-εισβολές από το 1991 μέχρι σήμερα!

Κι όμως όλα τα δυτικά ΜΜΕ το αποκρύβουν!

Για την αποκατάσταση της Λογικής: Οι ΗΠΑ έχουν κάνει 251 επεμβάσεις-εισβολές από το 1991 μέχρι σήμερα!

Είναι εντυπωσιακό που όλα τα δυτικά ΜΜΕ αναφέρονται καθημερινά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τουλάχιστον 251 στρατιωτικές επεμβάσεις μεταξύ 1991 και 2022.

Αυτό σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου, ενός αμερικανικού κυβερνητικού θεσμού που συγκεντρώνει πληροφορίες για λογαριασμό του Κογκρέσου.

 Η έκθεση τεκμηριώνει άλλες 218 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μεταξύ 1798 και 1990. Αυτό σημαίνει συνολικά 469 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ από το 1798 που έχουν αναγνωριστεί από το Κογκρέσο.

Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύθηκαν στις 8 Μαρτίου 2022 από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου (CRS), σε ένα έγγραφο με τίτλο «Περιπτώσεις χρήσης των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο εξωτερικό, 1798-2022».

Ο κατάλογος των χωρών που στοχεύουν ο στρατός των ΗΠΑ περιλαμβάνει τη συντριπτική πλειονότητα των εθνών στη Γη, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν κάθε χώρας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και το μεγαλύτερο μέρος της αφρικανικής ηπείρου.

 Από τις αρχές του 1991 έως τις αρχές του 2004, ο στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε 100 επεμβάσεις, σύμφωνα με την CRS. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 200 στρατιωτικές επεμβάσεις μεταξύ 1991 και 2018.

Η έκθεση δείχνει ότι, από το τέλος του πρώτου Ψυχρού Πολέμου το 1991, τη στιγμή της μονοπολικής ηγεμονίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των στρατιωτικών επεμβάσεων της Ουάσιγκτον στο εξωτερικό, αυξήθηκε σημαντικά.

Από τις συνολικά 469 τεκμηριωμένες ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις, η Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου σημείωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο μόνο 11 φορές, σε πέντε μόνο διαφορετικούς πολέμους.

Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν τον πόλεμο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ από τη Βρετανική Αυτοκρατορία, τυχόν στρατιωτικές αναπτύξεις μεταξύ 1776 και 1798 και τον εμφύλιο πόλεμο των ΗΠΑ.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όλοι αυτοί οι αριθμοί είναι συντηρητικές εκτιμήσεις, επειδή δεν περιλαμβάνουν ειδικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, μυστικές ενέργειες ή εγχώριες αναπτύξεις.

Η έκθεση CRS διευκρίνισε: «Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει μυστικές ενέργειες ή πολυάριθμα περιστατικά, στα οποία οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν σταθμεύσει στο εξωτερικό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε δυνάμεις κατοχής ή για συμμετοχή σε οργανισμούς αμοιβαίας ασφάλειας, σε συμφωνίες για βάσεις ή συνήθεις στρατιωτικές επιχειρήσεις βοήθειας ή εκπαίδευσης».

Η έκθεση δεν περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ εναντίον των αυτόχθονων πληθυσμών, όταν αυτοί εκκαθαρίστηκαν συστηματικά στη βίαιη διαδικασία της εποίκησης-αποικιακής επέκτασης προς τα δυτικά.

Η CRS αναγνώρισε ότι παρέλειψε τη «συνεχή χρήση των στρατιωτικών μονάδων των ΗΠΑ στην εξερεύνηση, την εγκατάσταση και την ειρήνευση του δυτικού τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Παρέμβασης στο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου Tufts έχει τεκμηριώσει ακόμη περισσότερες επεμβάσεις στο εξωτερικό:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει περισσότερες από 500 διεθνείς στρατιωτικές επεμβάσεις από το 1776, με σχεδόν το 60% να έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ 1950 και 2017», αναφέρεται στο πρόγραμμα. «Επιπλέον, πάνω από το ένα τρίτο αυτών των αποστολών έγιναν μετά το 1999»

https://crsreports.congress.gov/product/pdf/R/R42738

https://sites.tufts.edu/css/mip-research/#_edn1

https://www.geoeurope.org/2022/09/22/ipa-251-stratiotikes-epembaseis-apo-to-1991/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.