ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Guardian: Δεκάδες Νεοζηλανδοί μισθοφόροι υπηρετούν στην Ουκρανία

Στρατιώτες από όλα τα μέρη της δύσης

Guardian: Δεκάδες Νεοζηλανδοί μισθοφόροι υπηρετούν στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Guardian, δεκάδες στρατιώτες από τη Νέα Ζηλανδία εκτελούν μάχιμες και μη αποστολές στην Ουκρανία, κάτι που επιβεβαιώνει 0 εκπρόσωπος της οργάνωσης βετεράνων της Νέας Ζηλανδίας No Duff Aaron Wood.

Νωρίτερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νέας Ζηλανδίας δήλωσαν ότι είχαν πληροφορίες για τον θάνατο ενός Νεοζηλανδού μισθοφόρου στην Ουκρανία. Τονίστηκε ότι ο άνδρας δεν βρισκόταν σε εν ενεργεία στρατιωτική θητεία. Ο Wood ισχυρίζεται ότι γνωρίζει για δεκάδες Νεοζηλανδούς στρατιώτες που εργάζονται στην Ουκρανία στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Αναφέρεται επίσης ότι ο νεκρός μισθοφόρος είναι ο 30χρονος δεκανέας Dominique Abelin. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Άμπελιν εντάχθηκε στη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανίας και ήταν στην πρώτη γραμμή.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι μαχητές του τάγματος αναγνώρισης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR βρήκαν τα καμένα πτώματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην πόλη Soledar.

Σύμφωνα με τους ανιχνευτές, τα πτώματα βρίσκονται δίπλα στους κρατήρες από τις εκρήξεις των βλημάτων πυροβολικού . Σύμφωνα με τους συνομιλητές του πρακτορείου, κατά τη διάρκεια της υποχώρησης περιέχονταν με καύσιμα και πυρπολήθηκαν. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι μαχητές είναι βέβαιοι ότι τα λείψανα ανήκουν σε ξένους μισθοφόρους που πολέμησαν για το Κίεβο και τα έκαψαν για να κάνουν δύσκολη την αναγνώριση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια τα παραπάνω δεν ισχύουν μόνο για τους Νεοζηλανδούς,  ουσιαστικά έχει στηθεί ένα τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο, το οποίο τροφοδοτεί την Ουκρανία με δυτικούς μισθοφόρους, ώστε να αναπληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι τεράστιες ουκρανικές απώλειες. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.