Βρέθηκαν και περισυνελέγησαν ζωντανοί οι ναυαγοί της Καλολίμνου!

Βρέθηκαν και περισυνελέγησαν ζωντανοί οι ναυαγοί της Καλολίμνου!

(Ανανέωση 00:14) Εντοπίστηκαν από Super Puma στις 00:02 και περισυνελέγησαν ζωντανοί από την θάλασσα οι τρεις ναυαγοί! Τώρα το ελικόπτερο κατευθύνεται προς την Κάλυμνο. Το ευτυχές τέλος μιάς παραλίγο τραγωδίας δεν αλλάζει σε τίποτα τα αντικειμενικά περιστατικά και τις ευθύνες αυτών που έκριναν ότι δεν έπρεπε (για λόγους οικονομίας;) να σηκωθεί ελικόπτερο από την Ρόδο ή από κάποιο άλλο από τα νησιά, αλλά με ψαρόβαρκα να μεταφερθεί ο στρατιώτης. Επιστρέψαμε στην δεκαετία του ’50; Εκτός και αν υπάρχει άλλο θέμα και δεν επιτράπηκε στο ελικόπτερο να εκτελέσει νυχτερινή αποστολή στην Καλόλιμνο. Κάτι που να έχει σχέση με το να μην “ενοχληθούν” οι … απέναντι. Πάντως η ανακοίνωση του υπουργείου για το ότι η πολιτική ηγεσία “παρακολουθούσε” από το ΕΘΚΕΠΙΧ την επιχείρηση εκδόθηκε μετά τον εντοπισμό και την περισυλλογή των ναυαγών…

Aγωνία για την τύχη των τριών επιβαινόντων. Κανείς τους ακόμα δεν έχει εντοπιστεί. Ας δούμε το σκηνικό από την αρχή όπως το κατέγραψε το defencenet.gr:

‘Ωρα 21:00 : Μία κανονιοφόρος (Κ/Φ Μαχητής) δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο SAR Super Puma επιχειρούν αυτή την στιγμή 4 μίλια δυτικά της Καλολίμνου, όπου ένα ελληνικό αλιευτικό εξέπεμψε SOS.

Στο σκάφος υπάρχουν 3 επιβάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή σπεύδουν και τουρκικά εναέρια και θαλάσσια μέσα διάσωσης, έστω και αν η περιοχή είναι ελληνικής αρμοδιότητας στις αποστολές SAR. Από το ΕΘΚΕΠΙΧ παρακολουθoύνται προσεκτικά οι κινήσεις των Τούρκων. (Τα τουρκικά εναέρια και θαλάσσια μέσα διάσωσης έμειναν τελικά εκτός της περιοχής, αφού η όλη επιχείρηση διεξήχθη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων-ευτυχώς…)

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

(Aνανέωση 22:45) Το αλιευτικό εντοπίστηκε (μάλλον συντρίμμια του) και διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το mexrisesxaton.blog.com στο αλιευτικό επιβαίνει εκτός από τον καπετάνιο, ένας ταγματάρχης κι ένας σοβαρά άρρωστος στρατιώτης, προφανώς από την φρουρά της Καλολίμνου! Με ψαρόβαρκα μετάφερουν το άρρωστο προσωπικό του Ελληνικού Στρατού μέσα στη θύελλα που μαίνεται στο Αιγαίο; Συγχαρητήρια για την “οικονομία” που έκαναν…

(Ανανέωση 23:11) Άκαρπη μέχρι στιγμής η επιχείρηση διάσωσης. Μόνο συντρίμμια μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί…

Από το υπουργείο στις 00:17 ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Στην επιχείρηση μετέχουν:   

• Μία Κ/Φ και ένα περιπολικό του ΠΝ.

• Δύο περιπολικά του ΛΣ

• Δύο Ε/Π Super Puma και ένα C-130  της ΠA καθώς και παραπλέοντα επιβατηγά και αλιευτικά σκάφη.

 Την επιχείρηση την παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή μέσω του ΕΘΚΕΠΙΧ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Πάνος Μπεγλίτης και ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, σε συντονισμό με το ΛΣ.

 Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι σχετικά καλές (άνεμος 4 μποφόρ, κατάσταση θάλασσας «3»  και ορατότητα καλή).

 Η έρευνα θα συνεχισθεί χωρίς καμία διακοπή με όλα τα αναγκαία μέσα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.