ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Στρατός της Αργεντινής εκσυγχρονίζει το ασυναγώνιστο FN-FAL των 7,62 χλστ. – Ο Ελληνικός Στρατός γιατί αδιαφορεί;

Ο Στρατός της Αργεντινής εκσυγχρονίζει το ασυναγώνιστο FN-FAL των 7,62 χλστ. – Ο Ελληνικός Στρατός γιατί αδιαφορεί;

Αρκετές χιλιάδες τυφέκια FN-FAL των 7,62 χλστ. βρίσκονται στις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού, μετά την αντικατάστασή τους αρχικά από τα G3A3/A4 και εν συνεχεία στις ειδικές δυνάμεις που ήταν και ο βασικός χρήστης τους στην Ελλάδα από τα Μ16/Μ4 των 5,56 χλστ.

Κατά κοινή ομολογία όσων χρησιμοποίησαν και τρία όπλα, είναι καλύτερο των διαδόχων του.

Πιο σταθερό, πιο φονικό, πιο αξιόπιστο, πιο εύχρηστο. Τώρα ο Στρατός της Αργεντινής ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των FN-FAL, το οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να απασχολήσει και τον ΕΣ, καθώς τα όπλα αυτά προορίζονται να εφοδιάσουν σε κατάσταση επιστράτευσης τις μονάδες των επιστρατευόμενων που προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις.

Οι Αργεντίνοι ήδη παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα των 292 τυφεκίων FAL 7,62 χιλιοστών που εκσυγχρονίστηκαν από το Στρατιωτικό Εργοστάσιο Φρει Λουίς Μπελτράν.

Ο εκσυγχρονισμός εξελίχθηκε από την Τεχνική Σχολή Στρατηγός Μάνουελ Σάβιο και περιλαμβάνει την ανάπτυξη διαφορετικών εκδόσεων: Το τυφέκιο εφόδου FAMA (Fusil Argentino Modelo Asalto), την αραβίδα FAMCA (Fusil Argentino Modelo Carabina) και το τυφέκιο ειδικής ακριβείας FAMTD (Fusil Argentino Tirador Destacado), το οποίο παρέχεται σε ελαφριά και βαριά έκδοση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=wRQGYg81q7Q

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.