Η Πολωνία εξακολουθεί να ζητά την είσοδό της στο πρόγραμμα του μελλοντικού ευρωπαϊκού άρματος μάχης που αναπτύσσουν η Γαλλία και η Γερμανία, παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την πιθανή αγορά μέχρι και 800 νοτιοκορεατικών K2 Black Panther.

Σύμφωνα με το «Reuters», για το ζήτημα είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα με τον Γάλλο ομόλογό του τη Δευτέρα, με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν στη Βαρσοβία.

Στην κοινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Ντούντα τόνισε πως «πρόκειται να μιλήσουμε σχετικά με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα κατασκευής ενός ευρωπαϊκού άρματος μάχης. Θα μας άρεσε να πάρουμε μέρος στο πρόγραμμα».

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αφήσει «ανοικτή την πόρτα» για την πολωνική συμμετοχή στο πρόγραμμα και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί μελλοντικά με την απρόθυμη όμως γερμανική πλευρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελευταία φαίνεται να θεωρεί ότι η ένταξη της Πολωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστερήσεις και να αυξήσει το κόστος, ενώ θα επιφέρει μείωση της συμμετοχής της γερμανικής βιομηχανίας.