ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ξεκίνησε ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου: Εκκενώνουν την βάση τους στα Μαστιχοχώρια Χίου τα ΤΟΜΑ BMP-1

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέλνει τα TOMA BMP-1 στην Ουκρανία

Ξεκίνησε ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου: Εκκενώνουν την βάση τους στα Μαστιχοχώρια Χίου τα ΤΟΜΑ BMP-1

Ξεκίνησε η απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου: Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr η πρώτη ΕΜΑ που αφοπλίζεται είναι αυτή που προστάτευε τη Χίο και είχε έδρα τα Μαστιχοχώρια.

Ήδη τα πρώτα BMP-1 έχουν μετακινηθεί σε περιοχές πέριξ του λιμένος Χίου προκειμένου να φορτωθούν σε πλοία και να πλεύσουν με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει τονίσει ήδη το pronews.gr, είναι να αφοπλίσει από ΤΟΜΑ όλο το Αιγαίο και να τα στείλει στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για προώθηση των Marder στα νησιά, έτσι ή αλλιώς για να γίνουν επιχειρησιακά τα Marder-1Α3 θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος γιατί απαιτείται εκπαίδευση, ένταξή τους στα σχέδια κτλ. συν ότι η ακτίνα δράσης του πυροβόλου των 73 χλστ. είναι 4.500 μέτρα και δεν συγκρίνεται με αυτή του ασθενικού πυροβόλου των 20 χλστ. των Marder-1Α3. με ακτίνα δράσης 1800 μέτρα.

Θυμίζουμε πως τα Marder-1Α3 μαζεύτηκαν ξεκοιλιασμένα από μάντρες της Γερμανίας, συναρμολογήθηκαν όπως-όπως και στέλνονται στην Ελλάδα για να πετύχουν οι Γερμανοί «με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια»:

  • Την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με γοργό ρυθμό
  • Την ενίσχυση της Ουκρανίας με τα πολύτιμα BMP-1 με το πυροβόλο των 73 χλστ. και την ακτίνα δράσης των 4.500 μέτρων (έναντι 1800 μέτρων του πυροβόλου των 20 χλστ. των Marder-1A3)
  • Tην διάθεση των «αρχαίων» Marder-1A3 στην Ελλάδα και την εξασφάλιση πώλησης μεγάλων ποσοτήτων ανταλλακτικών τα επόμενα χρόνια και
  • Την πώληση των Lynx στην τιμή-ευκαιρία των 10 εκατ. ευρώ ανά όχημα!

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

  • Δεν γνώριζε (4%, 1.250 Votes)
  • Αυτός είχε δώσει την εντολή (81%, 24.454 Votes)
  • Πιθανόν να γνώριζε (10%, 3.010 Votes)
  • Μάλλον αγνοούσε τα πάντα (3%, 1.011 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 402 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30.127

Loading ... Loading ...

Δείτε την κατάσταση των Marder-1Α3 πριν μόλις μερικές εβδομάδες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα έχουν φύγει τα περίπου 130 ΤΟΜΑ BMP-1 από το Αιγαίο αφήνοντας ακάλυπτους του σχηματισμούς, ειδικά από αεραποβάσεις και θα έχουν παραληφθεί -λένε οι Γερμανοί- 30 Marder-1A3.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.