Παραδόθηκαν επιπλέον μονάδες του άρματος μάχης Τ-90Μ στον ρωσικό Στρατό

Το άρμα ξεχώρισε για τις επιδόσεις του στον πόλεμο της Ουκρανίας

Παραδόθηκαν επιπλέον μονάδες του άρματος μάχης Τ-90Μ στον ρωσικό Στρατό

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αρμάτων μάχης παγκοσμίως, η Uralvagonzavod έκανε σήμερα παράδοση νέων αρμάτων μάχης T-90M «Proryv» στα ρωσικά στρατεύματα, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στις εγκαταστάσεις της.

Το Τ-90Μ αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό και ανθεκτικό στις βολές από εχθρικά αντιαρματικά στην δεύτερη φάση του πολέμου στην Ουκρανία. Μόνο δύο από τα εκατό άρματα του τύπου καταστράφηκαν, ενώ συνολικά δέχθηκαν πάνω από 450 αντιρματικά βλήματα των Ουκρανών

Η θωράκιση και τα ηλεκτρονικά μάχης, προέρχονται εν μέρει από το άρμα μάχης τέταρτης γενιάς Τ-14 Αrmata το οποίο όμως ξεκίνησε να παράγεται μόλις τον περασμένο Μάρτιο και θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας χρόνος ακόμα για να υπάρξουν ικανοποιητικές ποσότητες.

Το «Proryv» είναι εξοπλισμένο με το γνωστό ρωσικό διαμέτρημα στα πυροβόλα, των 125 χιλιοστών που μπορεί να εκτοξεύσει νέα ισχυρά πυρομαχικά σε εμβέλεια έως και 5 χιλιομέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων T-90 είναι η ικανότητα ανταλλαγής πληροφοριών μέσω διαδικτύου με άλλα άρματα μάχης, ενώ διαθέτει νέο πυργίσκο με πολλαπλά στρώματα οπλισμού και το στόχαστρο 2Α82, που χρησιμοποιείται στο τεθωρακισμένο άρμα μάχης νέας γενιάς Armata.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.