Το άρμα ξεχώρισε για τις επιδόσεις του στον πόλεμο της Ουκρανίας

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αρμάτων μάχης παγκοσμίως, η Uralvagonzavod έκανε σήμερα παράδοση νέων αρμάτων μάχης T-90M «Proryv» στα ρωσικά στρατεύματα, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στις εγκαταστάσεις της.

Το Τ-90Μ αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό και ανθεκτικό στις βολές από εχθρικά αντιαρματικά στην δεύτερη φάση του πολέμου στην Ουκρανία. Μόνο δύο από τα εκατό άρματα του τύπου καταστράφηκαν, ενώ συνολικά δέχθηκαν πάνω από 450 αντιρματικά βλήματα των Ουκρανών

Η θωράκιση και τα ηλεκτρονικά μάχης, προέρχονται εν μέρει από το άρμα μάχης τέταρτης γενιάς Τ-14 Αrmata το οποίο όμως ξεκίνησε να παράγεται μόλις τον περασμένο Μάρτιο και θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας χρόνος ακόμα για να υπάρξουν ικανοποιητικές ποσότητες.

Το «Proryv» είναι εξοπλισμένο με το γνωστό ρωσικό διαμέτρημα στα πυροβόλα, των 125 χιλιοστών που μπορεί να εκτοξεύσει νέα ισχυρά πυρομαχικά σε εμβέλεια έως και 5 χιλιομέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων T-90 είναι η ικανότητα ανταλλαγής πληροφοριών μέσω διαδικτύου με άλλα άρματα μάχης, ενώ διαθέτει νέο πυργίσκο με πολλαπλά στρώματα οπλισμού και το στόχαστρο 2Α82, που χρησιμοποιείται στο τεθωρακισμένο άρμα μάχης νέας γενιάς Armata.