Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

HΠΑ: «Οι Κινέζοι κατασκευάζουν στόλο από ferry boats για να κάνουν απόβαση στην Ταϊβάν»!

Τα ferry boats θα έχουν και εμπορική και στρατιωτική χρήση

HΠΑ: «Οι Κινέζοι κατασκευάζουν στόλο από ferry boats για να κάνουν απόβαση στην Ταϊβάν»!

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν την Κίνα για την κατασκευή αποβατικών αλλά και πορθμείων (υποτίθεται για εμπορική χρήση) για επιχείρηση στην Ταϊβάν.

Το ABC News αναφέρει, επικαλούμενο απόρρητες εκθέσεις από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ότι η Κίνα επεκτείνει ραγδαία τον εμπορικό στόλο πορθμείων της, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια πιθανή αμφίβια εισβολή στην Ταϊβάν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, το 2022 ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός χρησιμοποίησε ήδη περισσότερα από 30 νέα πορθμεία κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων, επιβεβαιώνοντας τον διπλό τους ρόλο.

Επί του παρόντος, πάνω από 70 πορθμεία (ferry boat) βρίσκονται υπό κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2026.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν αυτά τα πορθμεία να λειτουργούν παράλληλα με νέες πλατφόρμες αποβίβασης, επιτρέποντας άμεσες αποβάσεις στην παραλία, ακόμη και όπου δεν υπάρχουν λιμενικές υποδομές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση πολέμου, τα κινεζικά πορθμεία θα γίνουν νόμιμοι στόχοι, παρόλο που πολλά από αυτά μπορεί να μεταφέρουν πολιτικά πληρώματα.

Η Ταϊβάν θεωρεί αυτό μέρος της επεκτατικής στρατηγικής του Πεκίνου, ενώ Κινέζοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι τέτοιες προετοιμασίες δεν σημαίνουν απαραίτητα μια αναπόφευκτη εισβολή, παρουσιάζοντάς τες αντ’ αυτού ως οικονομική και υλικοτεχνική ανάπτυξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.