ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Αίγυπτος κινητοποιεί άρματα μάχης: «Αν διώξουν τους Παλαιστίνιους προς Σινά φεύγουμε από την συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ»

Αιγυπτιακά στρατεύματα τοποθετούνται στα σύνορα με την Γάζα στην Ράφα που έχουν συγκεντρωθεί 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι

Η Αίγυπτος κινητοποιεί άρματα μάχης: «Αν διώξουν τους Παλαιστίνιους προς Σινά φεύγουμε από την συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ»

Υπό την απειλή ισραηλινής επίθεσης συνεχίζει να βρίσκεται σήμερα η Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, όπου η Χαμάς εκφράζει φόβους για «δεκάδες χιλιάδες νεκρούς» μεταξύ των αμάχων, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα ενός «ασφαλούς περάσματος» για να φύγουν από εκεί, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Το ερώτημα είναι που; Γιατί μόλις πριν λίγη ώρα η Αίγυπτος έκανε γνωστό ότι ανάπτυξε στην συνοριακή περιοχή της Γάζας (Ράφα) 40 άρματα μάχης M-1 Abrams μαζί με ανάλογο αριθμό ΤΟΜΑ και με αυστηρή προειδοποίηση προ το Τελ Αβίβ ότι αν πιέσουν τους Παλαιστίνιους να πάνε προς την χώρα τότε το Κάιρο θα προχωρήσει από την συνθήκη ειρήνης του 1979.

Πάνω από 1,3 εκατ. Παλαιστίνιοι ζουν στη Ράφα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είναι άμαχοι που διέφυγαν από τις συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και τέσσερις μήνες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή την Τετάρτη να εκπονηθούν σχέδια για στρατιωτική επιχείρηση.

«Η νίκη είναι κοντά. Θα τα καταφέρουμε. Θα πιάσουμε τα τελευταία τρομοκρατικά τάγματα της Χαμάς στη Ράφα, που είναι το τελευταίο προπύργιο», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC News, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα και αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά χθες.

«Θα τα καταφέρουμε διασφαλίζοντας παράλληλα ένα ασφαλές πέρασμα για τον άμαχο πληθυσμό για να μπορέσει να φύγει» από το σημείο, πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η Χαμάς προειδοποίησε για «καταστροφή και μακελειό που μπορεί να οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες και τραυματίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ισραηλινή επιχείρηση προκαλεί ανησυχία στο εξωτερικό και κυρίως στη Σαουδική Αραβία, της οποίας η διπλωματία προειδοποίησε χθες για «πολύ σοβαρές συνέπειες» για τον άμαχο πληθυσμό από μια επίθεση στη Ράφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.