ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Δύση δείχνει τον δρόμο στο Κίεβο: «Ήρθε η ώρα για τη διπλωματία στην Ουκρανία»

Δηλώσεις του Ιταλού ΥΠΑΜ μετά την αναγνώριση της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης

Η Δύση δείχνει τον δρόμο στο Κίεβο: «Ήρθε η ώρα για τη διπλωματία στην Ουκρανία»

Ήρθε η ώρα η διπλωματία να ανοίξει το δρόμο για την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας την Τετάρτη, προσθέτοντας, ότι η σταθερή δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση σοβαρών διαπραγματεύσεων σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Δύση πλέον δείχνει τον δρόμο στο Κίεβο ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αποδεχτεί την απώλεια των εδαφών και να προσπαθήσει να διατηρήσει τα υπόλοιπα, καθώς οι δυτικές οικονομίες και αμυντικές βιομηχανίες δεν μπορούν να συνεχίσουν άλλο να στηρίζουν εν λευκώ την ουκρανική ηγεσία.

Η αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση και η ουσιαστικά διάλυση κάθε οπλικού συστήματος της Δύσης στο ουκρανικό πεδίο από τις ρωσικές δυνάμεις κάνουν πλέον τις χώρες της ΕΕ να απομακρύνονται από τα “θέλω” του Β.Ζελένσκι που ακόμα περιμένει χρήματα.

Ο Γκουίντο Κροζέτο  σημείωσε ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι η Ουκρανική Αντεπίθεση το 2023 δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η στρατιωτική κατάσταση πρέπει να εξεταστεί ρεαλιστικά.

«Η Ιταλία υποστηρίζει από την αρχή και με αποφασιστικότητα κάθε ενέργεια για την ενθάρρυνση της έναρξης διπλωματικής αντιπαράθεσης, την επίτευξη λύσης μέσω διαπραγματεύσεων και δεν διαχωρίζεται από μια δίκαιη ειρήνη» πρόσθεσε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι ταυτόχρονα η υποστήριξη από μέρος της χώρα στην Ουκρανία παραμένει “ισχυρή και εντελώς αμετάβλητη», δήλωσε ο Κροζέτο.

Η Ρωσία δείχνει σταδιακά προθυμία να διαπραγματευτεί και να προστατεύσει την οικονομία της, ενώ η θέση της Ουκρανίας φαίνεται λιγότερο ασυμβίβαστη από ό, τι πριν, επεσήμανε ο υπουργός.

«Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στην πορεία για διαπραγματεύσεις για να σταματήσουν τη σύγκρουση και την επακόλουθη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων όχι μόνο της Ρωσίας με την Ουκρανία, αλλά και της Ουκρανίας με …την Ουκρανία, καθώς και με τις δυτικές χώρες», όπως είπε.

Η Ρωσία δήλωσε ότι είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες εάν η Ουκρανία λαμβάνει υπόψη τις «νέες πραγματικότητες», υπονοώντας την αναγνώριση ότι η Ρωσία ελέγχει περίπου το 17,5 % της ουκρανικής επικράτειας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε οποιαδήποτε ιδέα ότι η Μόσχα ενδιαφέρθηκε για συνομιλίες, λέγοντας στο περιοδικό Economist αυτό το μήνα ότι η Ρωσία θα συμφωνούσε μόνο σε μια παύση στον πόλεμο για να  αναπληρώσει τις δυνάμεις της.

«Στην Ουκρανία, το εσωτερικό μέτωπο δεν φαίνεται πλέον τόσο ενωμένο όσο στο παρελθόν για την υποστήριξη των πολιτικών του Προέδρου Ζελένσκι, που υπογραμμίζει κάποιες διαφορές στον πολιτικό λόγο», σημείωσε επίσης ο Κροζέτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ζελένσκι έχει ξεκινήσει μια σειρά διεθνών ταξιδιών , προσπαθώντας να ενισχύσει τη δυτική υποστήριξη εν μέσω προειδοποιήσεων ότι ο στρατός της Ουκρανίας εξαντλήθηκε από όπλα και εξοπλισμό για την ενίσχυση της άμυνας της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.