Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Στις φλόγες η Αχαΐα: Μάχη να μην καεί η ΒΙΠΕ & τα εργοστάσια με τις «εύφλεκτες ύλες» (upd)

Εκκενώθηκαν 17 οικισμοί - «Γίνεται προσπάθεια να μην καεί η φυλακή» λέει ο Αντιπεριφερειάρχης - Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Στις φλόγες η Αχαΐα: Μάχη να μην καεί η ΒΙΠΕ & τα εργοστάσια με τις «εύφλεκτες ύλες» (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 14:07) Ανεξέλεγκτη είναι οι πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Στην Ζάκυνθο κινδυνεύουν σπίτια στο χωριό του Αγαλά ενώ στην Αχαΐα εκκενώθηκαν 17 οικισμοί όπως και άλλα δύο χωριά στην Πρέβεζα.

Σχετικά με την φωτιά στην Πάτρα, έως τώρα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ένας 41χρονος εγκαυματίας και δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Επιπλέον, η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από το Κοιλιωμένο  στην Ζάκυνθο έχει κυκλώσει αυτή τη στιγμή τον οικισμό και έχει φθάσει πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια.

Πυροσβεστικές δυνάμεις, φορείς, δεκάδες εθελοντές και κάτοικοι του χωριού καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εμποδίσουν τις φλόγες να μπουν στο χωριό.

Από την άλλη πλευρά του βουνού οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε το πευκοδάσος και κατευθύνονται προς το χωριό Κερί.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα ζήτησε τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για 4 αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή εκκενώνεται και το Κερί.  Απελπιστική είναι η κατάσταση και στην Αχαΐα όπου εκκενώθηκαν 17 οικισμοί, μετά την φωτιά που καίει κοντά στην ΒΙΠΕ.

«Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Μοιραίικα, Παλαιά Περιστέρα, Χαϊκάλι, Άγιος Στέφανος και Θεριανό της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Αν βρίσκεστε στις περιοχές απομακρυνθείτε προς Πάτρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα από το 112.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καμενίτσα, Αχαϊκό, Διδαχέικα, Αλισσός, Λούσικα, Σπαλιαρέικα απομακρυνθείτε προς Κάτω Αχαΐα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112.

Στο μέτωπο της φωτιάς, που καίει κοντά σε οικισμούς, επιχειρούν 40 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 12 οχήματα ενώ ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με 7 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Λίγο πριν τις 15.00 εστάλη μήνυμα για εκκένωση δύο οικισμών λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην Πρέβεζα.

Συγκεκριμένα το 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δρυόφυτο και Άγιος Γεώργιος απομακρυνθείτε προς Φιλιππιάδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Να σημειωθεί πως σήμερα (12/08) ξέσπασαν 63 φωτιές, ενώ συνολικά η πυροσβεστική έχει να αντιμετωπίσει 106 μέτωπα.

  • «Μάχη» να μην καεί η φυλακή

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης δήλωσε πως η φωτιά έχει ανοίξει σε πολλά μέτωπα, ενώ δίνεται κυριολεκτικά μάχη για να μην καεί η φυλακή, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε εργοστάσια με εύφλεκτες ύλες.
«Απειλούνται οικισμοί αλλά απειλούνται και εργοστάσια στη ΒΙΠΕ. Είμαστε μέσα στη ΒΙΠΕ για μια έκτακτη σύσκεψη.

Υπάρχει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, πολλά χωματουργικά. Η προσπάθεια γίνεται να μην πιάσουν φωτιά “ευαίσθητα” εργοστάσια με εύφλεκτες ύλες και η φυλακή.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω, γίνεται μια μεγάλη μάχη. Έχει ανοίξει η φωτιά σε πολλά μέτωπα», είπε ο κ. Ζαΐμης στο OPEN.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.