ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ελβετία αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες – Για να αναπληρωθεί η ισχύς μετά το τέλος του «Ψυχρού Πολέμου»

Ζητά επιπλέον 5 δισ. για προμήθεια εξοπλισμού

Η Ελβετία αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες – Για να αναπληρωθεί η ισχύς μετά το τέλος του «Ψυχρού Πολέμου»

Η κυβέρνηση της παραδοσιακά ουδέτερης Ελβετίας θα αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες τα ερχόμενα χρόνια, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος Βιόλα Άμχερντ δήλωσε ότι από το 2035, περίπου 20 δισ. ελβετικά φράγκα (21 δισ. ευρώ) επιπλέον χρηματοδότησης θα είναι διαθέσιμα συγκριτικά με τον σχεδιασμό που υπήρχε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ελβετία διέθεσε 1,9 δισ. φράγκα για την άμυνα της το 2023.

 «Η κατάσταση της πολιτικής ασφάλειας είναι προφανώς δύσκολη δεδομένης της παρούσας αστάθειας, με έναν πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και άλλα σημεία ανάφλεξης στον κόσμο», δήλωσε την Τετάρτη η Άμχερντ σε συνέντευξη Τύπου.

Η Άμχερντ, που είναι επίσης υπουργός Άμυνας, δήλωσε πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές κρίσεις σε εξέλιξη και πως το σχέδιο λαμβάνει εν μέρει υπόψη τα μαθήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επί 30 χρόνια, ο στρατός της Ελβετίας είχε αποδυναμωθεί εξαιτίας των περικοπών μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Τα ποσά που εξοικονομήθηκαν κατευθύνθηκαν σε άλλους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.

 Η κυβέρνηση δήλωσε πως θα ζητήσει πιστώσεις 4,9 δισ. φράγκων (περίπου 5 δισ. ευρώ) προκειμένου να αγοράσει νέο στρατιωτικό εξοπλισμό, περιλαμβανομένων κατευθυνόμενων πυραύλων και κινητών ραντάρ για τον στρατό ξηράς, καθώς και για να βελτιώσει τα συστήματα επικοινωνιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελβετία θα κατασκευάσει επίσης ένα νέο κέντρο δεδομένων για τον στρατό και θα αναβαθμίσει ορισμένες βάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.