ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Γερμανία ενέκρινε την αποστολή όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, αλλά «λέξη» για Taurus

Δεν θέλει γερμανικό όπλο να χτυπήσει την ρωσική ενδοχώρα

Η Γερμανία ενέκρινε την αποστολή όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, αλλά «λέξη» για Taurus

Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στην Γερμανία (Bundestag) ενέκρινε σήμερα νέα στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας, αλλά απέρριψε την έκκληση της αντιπολίτευσης να στείλουν πυραύλους cruise Taurus.

Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία, αλλά ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αντιστάθηκε στην εγχώρια και ξένη πίεση να προμηθεύσει τους πυραύλους Taurus, φοβούμενος μια διεθνή κλιμάκωση της σύγκρουσης, καθώς η εμβέλεια των πυραύλων θα επέτρεπε στους Ουκρανούς να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος.

«Η Ρωσία του Πούτιν είναι και θα παραμείνει η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης στο άμεσο μέλλον», είπε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους στην Κάτω Βουλή της Μπούντεσταγκ.

Η πλειοψηφία των βουλευτών υπερψήφισε την πρόταση του κόμματους του Όλαφ Σολτς, που δεσμεύεται να παραδώσει η Γερμανία «πρόσθετα οπλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας και πυρομαχικά». Ωστόσο, στην πρόταση δεν γίνεται καμία συγκεκριμένη αναφορά στους πυραύλους Taurus.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H διατύπωση της πρότασης δημιούργησε μια «σύγχυση», καθώς ορισμένοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι η πρόταση εννοεί ξεκάθαρα τους πυραύλους Taurus, ενώ άλλοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να εννοεί οποιοδήποτε άλλο σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.