ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Κίνα βρήκε τον τρόπο να αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής του stealth μαχητικού 5ης γενιάς J-20

Σε χρήση ήδη 250 μαχητικά

Η Κίνα βρήκε τον τρόπο να αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής του stealth μαχητικού 5ης γενιάς J-20

Η κινεζική αμυντική βιομηχανία φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου J-20, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει  ο ειδικός αναλυτής, επί κινεζικών εξοπλιστικών προγραμμάτων, Rick Joe με άρθρο του στο περιοδικό «The Diplomat».

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ετήσιος ρυθμός παραγωγής των stealth μαχητικών J-20 από την Chengdu Aircraft Company μπορεί να φτάσει άνετα τα 100 αεροσκάφη το 2024, ενώ επί του παρόντος υπολογίζεται ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή μεταξύ 200 και 250 αεροσκαφών, ένας αριθμός που ξεπερνάει το σύνολο των 187 stealth μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-22 που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ.

Επίσης, τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκαλύψει ότι από την παρθενική πτήση του πρώτου αεροσκάφους τύπου J-20 το 2011 και την ένταξη του στο οπλοστάσιο της αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLAAF) το 2017, πλέον τα stealth μαχητικά είναι σε επιχειρησιακή λειτουργία σε όλα τα θέατρα επιχειρήσεων της χώρας.

Το J-20 είναι το μαχητικό αεροσκάφος που αναπτύσσει η Κίνα ως «απάντηση» στα αμερικανικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς τύπου F-22 και F-35.

Μπορεί να εξοπλιστεί με τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους αέρος – αέρος μεγάλης εμβέλειας τύπου PL-15 και δύο πυραύλους αέρος – αέρος μικρής εμβέλειας τύπου PL-10 καθώς επίσης και με διαφόρων ειδών πυρομαχικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από μερικούς μήνες, αξιωματούχος της κατασκευάστριας κρατικής εταιρείας Aero Engine Corporation of China (AECC) δήλωσε ότι είναι πλέον δυνατή η μαζική παραγωγή των εγχώριας κατασκευής κινητήρων νέας γενιάς τύπου WS-15, που θα επιτρέψουν στα μαχητικά αεροσκάφη τύπου J-20 να φτάνουν υπερηχητικές ταχύτητες με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και να διασφαλίζουν σε έναν βαθμό τις stealth ιδιότητές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.