ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Κροατία θα προμηθευτεί από τις ΗΠΑ οκτώ επιπλέον ελικόπτερα Blackhawk

Διαθέτει ήδη 4 ελικόπτερα του τύπου

Η Κροατία θα προμηθευτεί από τις ΗΠΑ οκτώ επιπλέον ελικόπτερα Blackhawk

Η Κροατία υπέγραψε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες  για αγορά οκτώ ελικοπτέρων Blackhawk, αναφέρουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 «Αυτή είναι μια μεγάλη και σημαντική στιγμή για τις ένοπλες δυνάμεις και για όλη την Κροατία, καθώς και μια επιβεβαίωση της εταιρικής σχέσης και της εξαιρετικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ιβάν Άνουσιτς, σύμφωνα με το Hina.

Η συνολική αξία των οκτώ ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk είναι 273,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Τέσσερα ελικόπτερα θα φθάσουν στην Κροατία μέσω δωρεάς από τις ΗΠΑ και τέσσερα θα πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό της Κροατίας.

Η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ καλύπτει το 51 τοις εκατό του συνολικού ποσού και το Υπουργείο Άμυνας θα παράσχει το υπόλοιπο ποσό κατά την τριετή δημοσιονομική περίοδο από το 2025 έως το 2027.

Όλα τα ελικόπτερα με εξοπλισμό θα πρέπει να παραδοθούν στην Κροατία εντός του 2028.

Η Κροατία διαθέτει επί του παρόντος τέσσερα ελικόπτερα UH-60M Black Hawk, δύο από τα οποία δωρήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Κροατία Nathalie Rayes είπε ότι τα ελικόπτερα Black Hawk αντιπροσωπεύουν μια «σημαντική επένδυση» στην ασφάλεια και την άμυνα και ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά του είδους αυτού ελικόπτερα, γράφει η κροατική Novi list.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.