ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Νορβηγία αποσύρει τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου P-3C – Πουλήθηκαν στην Αργεντινή

Θα αντικατασταθούν από P-8 Poseidon

Η Νορβηγία αποσύρει τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου P-3C – Πουλήθηκαν στην Αργεντινή

Η νορβηγική αεροπορία θα αποσύρει στις 30 Ιουνίου τον στόλο αεροσκαφών ναυτικής επιτήρησης P-3 Orion, που βρισκόταν σε υπηρεσία για περισσότερες από πέντε δεκαετίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, θα πραγματοποιηθεί τελετή τελικής πτήσης για να σηματοδοτήσει τη συνταξιοδότησή του στον αεροπορικό σταθμό Andoya στη βόρεια Νορβηγία.

Καθώς τα αεροπλάνα ναυτικής περιπολίας αποσύρονται, η νορβηγική αεροπορία σχεδιάζει επίσης να τερματίσει το καθεστώς του Andoya ως επιχειρησιακού αεροπορικού σταθμού μετά από 65 χρόνια.

Το P-3 Orion της Lockheed Martin χρησιμοποιείται για το κυνήγι υποβρυχίων, τη διατήρηση της ειρήνης στην ξηρά, τη μετάδοση επιτήρησης σε πραγματικό χρόνο και την υποστήριξη αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Το αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8 Poseidon της Boeing θα αναλάβει τα καθήκοντα των Orions, ιδιαίτερα στη φύλαξη των νορβηγικών υδάτων. Πέντε P-8A θα αντικαταστήσουν έξι P-3 Orion και δύο DA-20 Jet Falcon. Το πρώτο νέο αεροσκάφος παραδόθηκε στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με την Boeing, το αεροσκάφος μπορεί να πετάξει σε ύψος έως και 41.000 πόδια και έχει μέγιστη ταχύτητα 908 χιλιόμετρα την ώρα).

Απαιτώντας μικρότερο πλήρωμα, το P-8 Poseidon μπορεί να προσφέρει εκτεταμένη εμβέλεια, μεγαλύτερη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου και βελτιωμένη ικανότητα μάχης.

Εκτός από τις ανθυποβρυχιακές αποστολές και τις αποστολές επιτήρησης, τα P-8A αναμένεται να υποστηρίξουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η Νορβηγία συμφώνησε να πουλήσει τέσσερα από τα αποσυρόμενα P-3 Orion στην κυβέρνηση της Αργεντινής για 67 εκατομμύρια δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.