ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η Ολλανδία στέλνει άλλα τρία F-16 για την εκπαίδευση Ουκρανών – Αμερικανοί αξιωματούχοι: «Δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο»

Μόνο η ολλανδική αεροπορία θα παραδώσει 24 μαχητικά του τύπου

Η Ολλανδία στέλνει άλλα τρία F-16 για την εκπαίδευση Ουκρανών – Αμερικανοί αξιωματούχοι: «Δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο»

Η Ολλανδία θα παραδώσει σήμερα άλλα τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε εγκαταστάσεις εκπαίδευσης στη Ρουμανία, όπου Ουκρανοί πιλότοι και προσωπικό εδάφους διδάσκονται πώς να πετάνε και να συντηρούν τα αεροσκάφη.

Η Ολλανδία είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από διεθνή συνασπισμό που θα προμηθεύσει την Ουκρανία με F-16 για να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα απέναντι στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Δανία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ αναμένουν να παραδώσουν τα πρώτα από δεκάδες μαχητικά αυτού του τύπου στην Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι, αφού καθιέρωσαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων και ξεκίνησαν την αποστολή μαχητικών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τον περασμένο χρόνο «πρωτοποριακή συμφωνία» τη δωρεά, λέγοντας ότι τα αεροσκάφη θα ενισχύσουν την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και θα βοηθήσουν στην ουκρανική αντεπίθεση.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν υπογραμμίσει ότι τα αεροσκάφη αυτά δεν θα αλλάξουν την κατάσταση όταν θα παραληφθούν έπειτα από μήνες εκπαίδευσης δεδομένης της ισχύος της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας και των ρωσικών αμυντικών συστημάτων.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι τα F-16 δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και θα καταρριφθούν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι Ολλανδοί έχουν ήδη παραδώσει οκτώ από τα υποσχεθέντα συνολικά 18 F-16 στις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης από τον Νοέμβριο.

Υποσχέθηκαν επίσης να παραδώσουν συνολικά 24 μαχητικά F-16 για χρήση στην Ουκρανία, με τα πρώτα να αναμένεται να φτάσουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να προστεθούν στις προηγούμενες παραδόσεις των αεροσκαφών από τις ένοπλες δυνάμεις της Δανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ολλανδική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι θα αυξήσει τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία σε συνολικά 3 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος και έχει δεσμεύσει το ίδιο ποσό για το 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.