ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Ουκρανία ανακατέλαβε 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα εδάφη της Χερσώνας (χάρτης)

Σε ρωσικό έλεγχο 83.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Η Ουκρανία ανακατέλαβε 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα εδάφη της Χερσώνας (χάρτης)

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της νότιας στρατιωτικής διοίκησης Νατάλια Χουμενιούκ, την τελευταία εβδομάδα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ανακαταλάβει περισσότερα από 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα εδάφη της Χερσώνας .

Όπως αναφέρει το Ukrinform, η Χουμενιούκ απάντησε σχετικά με το αν οι Ουκρανοί μπορούν αυτή τη στιγμή να μιλούν για επιτυχίες των ενόπλων δυνάμεών τους προς ορισμένες κατευθύνσεις, τονίζοντας: «Ναι, οι επιτυχίες μας είναι αρκετά πειστικές. Δεν κατονομάζουμε τις κατευθύνσεις, αλλά περισσότερα από 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιοχής της Χερσώνας έχουν ήδη απελευθερωθεί από τους κατακτητές. Και προχωράμε».

Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Agentstvo δημοσίευσε στις 4 Οκτωβρίου ότι από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο ρωσικός στρατός έχει εγκαταλείψει σχεδόν πλήρως εδάφη στην περιοχή του Χαρκόβου, υποχώρησε από το Λιμάν και άρχισε να χάνει γρήγορα έδαφος στα βόρεια της Χερσώνας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, συνολικά, η Ρωσία έχει χάσει τον έλεγχο σε περισσότερα από 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν στις πρόσφατες εδαφικές απώλειες άνω των 4 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων προσθέσουμε το έδαφος που έχασε η Ρωσία από τις αρχές Σεπτεμβρίου (περίπου 8,6 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα), τότε θα μιλάμε για σχεδόν 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το έδαφος που ανέκτησαν οι ουκρανικές δυνάμεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι περίπου το 15% αυτού που κατέλαβε η Ρωσία κατά τους έξι μήνες του πολέμου μέχρι τα τέλη Αυγούστου (83.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.